Προσωπικός γιατρός: Αυξάνεται το όριο των εγγεγραμμένων πολιτών για τους γιατρούς με μικρή λίστα - Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής

22 Σεπτεμβρίου 2022 15:16

Προσπάθειες ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων προσωπικών γιατρών στη χώρα φαίνεται ότι κάνει το υπουργείο Υγείας. Εξάλλου απεδείχθη στην πράξη ότι σχεδόν οι μισοί υπόχρεοι πολίτες (περίπου 8 εκατ.), δεν κατάφεραν να βρουν προσωπικό γιατρό κοντά τους.

Αποτέλεσμα είναι να εγγράφονται ακόμη και σε ιατρούς που μπορεί να είναι και σε άλλους Νομούς.

 Κάτι βέβαια που σημαίνει ότι στο τέλος δεν θα απολαμβάνουν δωρεάν επισκέψεις αφού θα επιλέγουν κάποιον κοντά τους για να εξετασθούν, πληρώνοντας τελικά από την τσέπη τους.

Ασφάλεια αυτοκινήτου με εγγύηση χαμηλότερης τιμής! Εως και 40% φθηνότερα!
σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί σε προσωπικό γιατρό 3,8 εκατ. πολίτες.

Αύξηση στις λίστες πολιτών
Σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι διαθέσιμοι προσωπικοί γιατροί, το υπουργείο Υγείας με απόφασή του που κοινοποιήθηκε στο ιατρικό σώμα από τον ΕΟΠΥΥ, δίνει τη δυνατότητα σε όσους προσωπικούς γιατρούς είχαν δηλώσει χαμηλό αριθμό πολιτών για να εγγράψουν στην λίστα τους, να αυξήσουν τον αριθμό αυτό.

 Συγκεκριμένα οι προσωπικοί γιατροί μπορούν «να υποβάλλουν νέα υπεύθυνη δήλωση για την αύξηση του ορίου εγγεγραμμένου πληθυσμού» όπως αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, μόνο στην Αττική, από τους 522 ιδιώτες προσωπικούς γιατρούς μόνο οι 310 έχουν «χρεωθεί» 2000 πολίτες που είναι το ανώτατο όριο εγγραφών.

Να σημειωθεί ότι με βάση τη σύμβαση του προσωπικού γιατρού, ένας γιατρός μπορεί να επιλέξει να αναλάβει έως 857 πολίτες οπότε και θα πρέπει να αφιερώνει στο ιδιωτικό του ιατρείο 15 ώρες την εβδομάδα. Πρόκειται για το κατώτερο όριο των εγγραφών. Το ανώτερο είναι 2000 πολίτες οπότε και θα πρέπει να διαθέτει 35 ώρες την εβδομάδα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos