Εμφιαλωμένα: Αυτή είναι η λίστα με τα αναγνωρισμένα φυσικά μεταλλικά νερά

28 Σεπτεμβρίου 2022 15:41
Σύμφωνα με εγκύκλιο το επόμενο διάστημα θα διενεργηθούν έλεγχοι στα εμφιαλωμένα φυσικά μεταλλικά νερά που κυκλοφορούν στο εμπόριο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο προκειμένου ένα νερό που προέρχεται από το έδαφος της Ελλάδας ή Κράτους-Μέλους της Ε.Ε. ή τρίτης χώρας να κυκλοφορεί στο ελληνικό εμπόριο ως φυσικό μεταλλικό νερό, πρέπει πρώτα να έχει αναγνωριστεί ως φυσικό μεταλλικό νερό είτε από τη χώρα μας (με απόφαση του Υπουργού Υγείας, είτε από την αρμόδια αρχή άλλου Κ-Μ της Ε.Ε.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται με αφορμή καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στην Υπηρεσία σχετικά με κυκλοφορία στο εμπόριο μη αναγνωρισμένων φυσικών μεταλλικών νερών, οι Υπηρεσίες Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Π.Ε. καλούνται να διενεργήσουν αμέσως ελέγχους στα φυσικά μεταλλικά νερά που κυκλοφορούν στο εμπόριο προκειμένου να διακριβωθεί αν αυτά περιλαμβάνονται στον ευρωπαϊκό κατάλογο των αναγνωρισμένων φυσικών μεταλλικών νερών.

Ο κατάλογος με τα αναγνωρισμένα νερά στην Ελλάδα ΕΔΩ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos