Τραγωδία στο Αιγαίο: 17 σοροί ανασύρθηκαν στη Λέσβο, φόβοι για νεκρούς στα Κύθηρα

06 Οκτωβρίου 2022 11:25

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις του Λιμενικού σε Κύθηρα και Λέσβο για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Δεκαέξι νεαρές γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές, μετά τη βύθιση λέμβου ανατολικά της Λέσβου, στην οποία επέβαιναν περίπου 40 άτομα ενώ πριν από λίγο ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα ένα αγόρι κάτω των 20 ετών. Φόβοι για νεκρούς στο Διακόφτι Κυθήρων όπου ημιβυθίστηκε ιστιοφόρο με 95 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νικόλαο Κοκκάλα, στην ΕΡΤ, στα Κύθηρα κατά δήλωση των επιβαινόντων επέβαιναν 95 άτομα κι έχουν διασωθεί 80 ενώ στη Λέσβο επέβαιναν 40 άτομα κι έχουν ανασυρθεί 17 σοροί – 16 γυναικών κι ενός ανήλικου αγοριού – ενώ έχουν διασωθεί 10 γυναίκες.

Τραγωδία με 16 γυναίκες νεκρές σε ναυάγιο στη Λέσβο – Συγκλονιστικά βίντεο από το ναυάγιο στα Κύθηρα
Υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, με τους ανέμους στην περιοχή της Λέσβου να πνέουν ισχυροί στα 7 μποφόρ λιμενικό, στρατός, πυροσβεστική και αστυνομία επιχειρούν ενώ στις έρευνες συνδράμει κι ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

 Πληροφορίες λένε πως αρκετά άτομα διέφυγαν στη βόρεια πλευρά του νησιού, ανέφερε ο Αντιπλοίαρχος και Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νικόλαος Κοκκάλας.

Τα δέκα άτομα που κατάφεραν να βγουν στη στεριά είναι γυναίκες ηλικίας άνω των 20 ετών ενώ ακόμη τρία άτομα έχουν εγκλωβιστεί σε βραχώδη κι απόκρημνη περιοχή. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

 Από τους περίπου 40 επιβαίνοντες, έως τώρα έχουν διασωθεί 9 και οι έρευνες στρέφονται στην ευρύτερη χερσαία περιοχή για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκκάλα η βάρκα αναχώρησε από τα τουρκικά παράλια.

Την ίδια ώρα στα Κύθηρα, κοντά στο Διακόφτι πλησίον του λιμανιού, ένα ιστιοφόρο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 95 άτομα, μετά από πρόσκρουση σε βράχια, βούλιαξε με αποτέλεσμα, όλοι οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Νίκο Καπόγλη, μέχρι αυτή την ώρα έχουν διασωθεί 55 άνδρες, 7 γυναίκες και 18 παιδιά ενώ υπάρχουν και άνθρωποι στη θάλασσα οι οποίοι δεν έχουν ανασυρθεί και πιθανόν να μιλάμε για νεκρούς.

 Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ ενώ σε κάποια σημεία φτάνουν τα 10. Στην επιχείρηση διάσωσης, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας, συνδράμει το λιμενικό, εθελοντές διασώστες, κλιμάκιο των Ειδικών Αποστολών και ομάδα υποβρύχιων αποστολών.

Σε σχέση με πέρυσι έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των διακινητών και των ναυαγίων, τονίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ήδη στα Κύθηρα έχει ανοίξει ένα σχολείο προκειμένου να φιλοξενηθούν οι διασωθέντες.

 

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos