Θεσσαλονίκη: Το «Smyrna di Levante» σάλπαρε για το παρθενικό του ταξίδι στη Σμύρνη - Δείτε βίντεο

11 Οκτωβρίου 2022 00:47

Το πολυτελές ferry boat «Smyrna di Levante» σήκωσε άγκυρα για το παρθενικό-δοκιμαστικό ταξίδι από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας (10/10).

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, στο πρώτο πιλοτικό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σμύρνη, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα επιβαίνουν περίπου 50 άτομα -συγγενείς του πληρώματος- ενώ μεταφέρονται επιπλέον τρία επιβατικά οχήματα και τρία φορτηγά.

Σήκωσε άγκυρα το Smyrna di Levante

{https://www.youtube.com/watch?v=4blBb2CZWtY&t=106s}

Όπως έκανε γνωστό ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Δημητριάδης, σε δηλώσεις του από το λιμάνι Θεσσαλονίκης λίγο πριν την αναχώρηση του πλοίου, το πολυτελές ferry boat “Smyrna di Levante” είναι χωρητικότητας 948 ατόμων, ενώ τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 80 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το «Smyrna di Levante» θα αποπλέει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 7μμ, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και από Σμύρνη, με την ίδια ώρα αναχώρησης, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή. Μοναδική εξαίρεση το σημερινό πρώτο πιλοτικό δρομολόγιο και το δρομολόγιο της Τρίτης, για ένα ταξίδι που θα διαρκεί έως 14 ώρες.

 Το «Smyrna di Levante» έχει μήκος 158,42 μέτρα και πλάτος 21,60 μέτρα και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι 20 κόμβοι. Στο γκαράζ του πλοίου μπορούν να μεταφερθούν 55 φορτηγά των 16μ. ή 315 ΙΧ αυτοκίνητα. Το πλοίο διαθέτει επίσης, 230 κλίνες σε διαφόρων τύπων καμπίνες, ορισμένες διαμορφωμένες ειδικά για ΑμεΑ.

Όσον αφορά στις τιμές, μία θέση στο κατάστρωμα ή στο σαλόνι κοστίζει 81 ευρώ, μία θέση αεροπορικού τύπου 95 ευρώ, ενώ τα παιδιά θα πληρώνουν μισό εισιτήριο αν είναι από 2-10 ετών. Τα νεογέννητα και τα παιδιά κάτω των 2 ετών, θα καταβάλλουν μόνο τους φόρους.

Για τα οχήματα, τα κόστη διαμορφώνονται ως εξής:

-Ι.Χ. έως 4,25 μέτρα: 150 ευρώ
-Ι.Χ. άνω των 4,25 μέτρων: 160 ευρώ.

Οι επιβάτες που επιλέγουν ταξίδι με επιστροφή, θα έχουν έκπτωση 10% στο εισιτήριο και στην καμπίνα και 15% στην τιμή του οχήματος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos