«Κλείδωσαν» οι αυξήσεις στις συντάξεις: Ποιοι θα δουν μονές, ποιοι διπλές και τριπλές αυξήσεις

11 Οκτωβρίου 2022 20:18

Από την ανάλυση των επιμέρους κατηγοριών συνταξιούχων προκύπτουν μονές, διπλές ή και τριπλές αυξήσεις.

Συγκεκριμένα:

Μία τουλάχιστον αύξηση θα δουν 2.472.939 συνταξιούχοι (λόγω της αύξησης της τάξεως του 7% ή της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της καταβολής του επιδόματος των 250 ευρώ).
Διπλή αύξηση θα δουν 1.273.440 συνταξιούχοι (λόγω του συνδυασμού των αυξήσεων της τάξεως του 7%, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της πληρωμής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ).
Τριπλή αύξηση θα δουν 97.415 συνταξιούχοι (λόγω του συνδυασμού της αύξησης της τάξεως του 7%, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της πληρωμής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ και της εφαρμογής της 4ης ετήσιας αύξησης του ν. Βρούτση).

Οι κατηγορίες
Οι παραπάνω κατηγορίες ωφελουμένων επιμερίζονται ως εξής:

Από την οριζόντια αύξηση του 7% θα ωφεληθούν 1.682.116 συνταξιούχοι.
2. Διπλή αύξηση (αύξηση της τάξεως του 7% και αύξηση μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης) θα δουν 244.124 συνταξιούχοι.

3. Διπλή αύξηση (αύξηση της τάξεως του 7% και καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ) θα δουν 904.161 συνταξιούχοι.

4. Τριπλή αύξηση (αύξηση της τάξεως του 7%, καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ και 4η ετήσια αύξηση του ν. Βρούτση) θα δουν 25.278 συνταξιούχοι.

5. Τριπλή αύξηση (αύξηση της τάξεως του 7%, αύξηση μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και 4η ετήσια αύξηση του ν. Βρούτση) θα δουν 72.137 συνταξιούχοι.

Για τους 931.631 συνταξιούχους που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, προκύπτει πως σε ποσοστό 88% θα δουν και αυτοί αυξήσεις στις αποδοχές τους. Συγκεκριμένα:

Μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα δουν αυξήσεις 525.456 συνταξιούχοι με μεγάλη προσωπική διαφορά. Οι ίδιοι θα δουν, παράλληλα, σημαντική απομείωση της προσωπικής τους διαφοράς.
2. Μέσω της καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ θα δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους 265.367 συνταξιούχοι και, παράλληλα, σημαντική απομείωση της προσωπικής τους διαφοράς.

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση εξαντλεί τις δυνατότητες του Προϋπολογισμού για τους συνταξιούχους
Συμπερασματικά:

Συνολικά το 94,6% των συνταξιούχων θα δουν μία, δύο ή και τρεις αυξήσεις στις αποδοχές τους.
Διπλές αυξήσεις θα δουν σχεδόν 1,3 εκατ. συνταξιούχοι.
Ένας στους δύο συνταξιούχους, με τον συνδυασμό των παραπάνω αυξήσεων, θα λάβουν τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη.
Το 88% όσων διαθέτουν μεγάλη προσωπική διαφορά θα δουν κι αυτοί αυξήσεις, μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και της καταβολής της ενίσχυσης των 250 ευρώ.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε:

«Η ανάλυση των στοιχείων από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ διαψεύδει πανηγυρικά εκείνους που έσπευσαν να ισχυριστούν ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις θα αφορούν μόλις έναν στους τρεις συνταξιούχους. Το 94,6% των 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων θα δει απλή, διπλή ή και τριπλή αύξηση στις αποδοχές τους, ενώ το 88% όσων διαθέτουν προσωπική διαφορά θα δουν και αυτοί τα εισοδήματά τους να αυξάνονται. Επιπλέον, ένας στους δύο συνταξιούχους, και ιδιαίτερα οι χαμηλοσυνταξιούχοι, θα δουν στην πράξη να αυξάνονται οι αποδοχές τους κατά μία επιπλέον σύνταξη ή και παραπάνω. Είναι μία ακόμη έμπρακτη στήριξη των εισοδημάτων τους και μια ηχηρή απάντηση σε όσους αρνούνται πεισματικά την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση εξαντλεί τις δυνατότητες του Προϋπολογισμού για τους συνταξιούχους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε μόνο περικοπές μέσω του ν. Κατρούγκαλου και άλλων αρνητικών παρεμβάσεων, επιστρατεύει για μια ακόμη φορά τα ψέματα, την πολιτική υποκρισία και τις δημαγωγικές υποσχέσεις».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos