Ηράκλειο: «Βούλιαξε» η Αγία Πελαγία από την ισχυρή βροχόπτωση – Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

15 Οκτωβρίου 2022 15:21

Τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Κρήτη στο νομό Ηρακλείου κυρίως στην Αγία Πελαγία και στη Λυγαριά από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, που έπληξαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου το νησί. Στην Αγία Πελαγία που «βούλιαξε» από την ισχυρή βροχόπτωση

επιβεβαιώθηκε η τραγική πληροφορία για έναν νεκρό ενώ υπάρχουν δύο αγνοούμενοι. Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ Γιώργος Παπαδάκης ΙΧ στο οποίο επέβαινε η οικογένεια τουριστών, πιθανότατα ξένης υπηκοότητας, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Tο ΙΧ εντοπίστηκε και ο οδηγός είναι μέσα νεκρός ενώ τα άλλα δύο άτομα αγνοούνται.



Συνεργεία και δυνάμεις της Πυροσβεστικής ψάχνουν εναγωνίως, ενώ δύτες έχουν πέσει στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να τους εντοπίσουν. Απεγκλωβίστηκε ζωντανή από τους διασώστες μια γυναίκα η οποία παρασύρθηκε από χείμαρρο την παραλία της Λυγαριάς 1 χλμ ανατολικά της Αγίας Πελαγίας.

 {https://www.facebook.com/leonidas.aretakis.1/videos/627513295521563}
 
Τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί απο κατοίκους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εικόνες μεγάλης κατάστροφής.

Το πρωί έβρεξε καταρρακτωδώς για δύο ώρες στην ευρύτερη περιοχή, στα βόρεια του νομού Ηρακλείου, από την περιοχή του Φόδελε μέχρι και τα ανατολικά μέχρι και την περιοχή του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, το οποίο θα μείνει κλειστό μέχρι τις 3 μ.μ.

Τα περισσότερα προβλήμα σημειώθηκαν στην Αγία Πελαγία και στη Λυγαριά στην περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου. Δρόμοι έχουν γεμίσει λάσπες, έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αυτοκίνητα βρίσκονται ακόμη και μέσα στη θάλασσα. Περίπου 10 με 15 ΙΧ έχουν παρασυρθεί από τα νερά ενώ πάνω από 15 επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί. Εξοπλισμοί και εμπορεύματα έχουν βρεθεί στη θάλασσα. Καταστήματα, ισόγεια και υπόγεια σπιτιών στον πυκνοκατοικημένο τουριστικό οικισμός από το μεγάλο όγκο νερού που πέφτει στην περιοχή. Οι αρχές κάνουν έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων προς τις δύο πληγείσες περιοχές.

Οι εικόνες από την περιοχή είναι συγκλονιστικές.

Στον κεντρικό δρόμο του οικισμού έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα και μεγάλος όγκος φερτών υλικών. Στον διπλανό παραλιακό οικισμό της Λυγαριάς, τρία αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα.

Μάλιστα στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, από τη ισχυρή βροχή, αλλά και από κατολισθήσεις.



Στην πόλη του Ηρακλείου η κίνηση στους δρόμους είναι αφόρητη θέλει προσοχή ενώ στην περιοχή των Μεσαμπελιών έπεσε ένα δένδρο που απομακρύνθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έχει δεχθεί δέκα περίπου κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αναφέρει ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, από την οποία προκλήθηκε συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και  φερτών υλικών, παρουσιάζονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία στα εξής σημεία:

{https://www.facebook.com/leonidas.aretakis.1/videos/641259650918050}

-Εθνική Οδός  Ηρακλείου – Χανίων, στο ύψος του Κόμβου Αγίας Πελαγίας.

-Εθνική Οδός Ηρακλείου – Λασιθίου στο ύψος του Κακού Όρους δημοτική ενότητα Κοκκίνη Χάνι Δ. Χερσονήσου.

-Γέφυρα Περιοχής Κατσαμπά Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου.

-Λεωφόρος Καζαντζίδη Νέα Αλικαρνασσού.

-Λεωφόρος Ικάρου Νέας Αλικαρνασσού στο ύψος του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου.

-Παλαιά Εθνική οδός Ηρακλείου- Λασιθίου στο ύψος δημοτικής ενότητας Καρτερού.

-Τοπική κοινότητα Αγίας Πελαγίας.

-Τοπική κοινότητα Παλαιοκάστρου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την κίνηση στις συγκεκριμένες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos