Πέθανε ο πάλαι ποτέ βιομήχανος Άρης Συμεώνογλου

19 Οκτωβρίου 2022 17:20

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒΤ και άλλοτε ισχυρός άνδρας των Μύλων Αγίου Γεωργίου Άρης Συμεώνογλου.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή το ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τροφίμων, στην προεδρία του οποίου παρέμεινε ο Άρης Συμεώνογλου σχεδόν για μία ολόκληρη δεκαετία (1990 – 1999).

Ο Άρης Συμεώνογλου ήταν απόγονος πλούσιας οικογένειας Σμυρνιών βιομηχάνων. Ο παππούς του, Αριστείδης, δημιούργησε τους Μύλους Αγ. Γεωργίου έπειτα από προτροπή του Ελευθέριου Βενιζέλου να επενδύσει στην Ελλάδα και όχι μόνο στη Μασαλία όπου είχε καταφέρει να φυγαδεύσει τα Κεφάλαια του πριν την καταστροφή της Σμύρνης διαβλέποντας την κατάρρευση του μικρασιατικού μετώπου.

Με την πάροδο των ετών και των γενεών η Μύλοι Αγ. Γεωργίου θα εξελιχθούν στη Νο1 αλευροβιομηχανία της Ελλάδας.

Ωστόσο στα χρόνια διοικήσεως του Άρη Συμεώνογλου η έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους των πολλών κληρονόμων – μετόχων έδωσε την ευκαιρία στην εκπνοή της χιλιετίας στον Κωνσταντίνο Λούλη της Μύλοι Λούλης (Νο2 τότε στην αγορά) να προβεί σε επιθετική εξαγορά συγκεντρώνοντας την πλειοψηφία των μετοχών με εξωχρηματιστηριακές και χρηματιστηριακές πράξεις. Ως αποτέλεσμα η Μύλοι Αγ. Γεωργίου πέρασαν στην Μύλοι Λούλη.

 Ο δε Άρης Συμεώνογλου, παρά την προσπάθεια αντίδρασης του, θα μείνει στην ιστορία ως ο τελευταίος της οικογένειας των Σμυρνιών βιομηχάνων και ένας απ’ τους πρωταγωνιστές μίας επιθετικής εξαγοράς που έμεινε στα επιχειρηματικά χρονικά της χώρας.

Το ψήφισμα του ΔΣ του ΣΕΒΤ αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά το οδυνηρό άκουσμα του θανάτου του
ΑΡΗ ΣΥΜΕΩΝΟΓΛΟΥ
τ. Προέδρου του ΣΕΒΤ (1990 – 1999), συνεδρίασε και αποφάσισε:
1. Να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα συλλυπητήρια του.
2. Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.
3. Να κατατεθεί στεφάνι στην σορό του.
4. Να προβεί σε δωρεά στην Τράπεζα Τροφίμων
5. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2022»

newmoney.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos