Δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1: Ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια

24 Οκτωβρίου 2022 21:06

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης, βρέθηκε στο στούντιο για την ανάλυση των στοιχείων.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 84,5% των πολιτών ανησυχεί για την ακρίβεια. Ακολουθούν τα εθνικά θέματα με ποσοστό 44,1%, η εγκληματικότητα με 37,8%, ο πόλεμος στην Ουκρανία με 34%, το μεταναστευτικό με 14,2%, η πανδημία με 12,4%, οι φυσικές καταστροφές με 11,9% και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με 7,1%.

 

Όπως εκτιμούν οι πολίτες, η κύρια αιτία των ανατιμήσεων, είναι η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος με ποσοστό 57,1%, ενώ ακολουθεί η κυβερνητική πολιτική με 40%.

 

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση, το 39,8% θεωρεί πως είναι «σχεδόν καμία βοήθεια», το 39,1% «μικρή, αλλά αναγκαία βοήθεια» και το 20,2% «σημαντική βοήθεια».

 Το 34,3% των πολιτών που συμμετείχαν στην αντίστοιχη έρευνα βλέπει με επιφυλάξεις το «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ το 32,5% το κρίνει θετικά, ως «αναγκαίο». Το 29,3% των ερωτηθέντων το αξιολογεί αρνητικά, «σε λάθος κατεύθυνση».

Το 59,3% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο ως προς το αν θα υπάρξει συγκράτηση των τιμών, ενώ ένα 35,5% εμφανίζεται πιο αισιόδοξο.

 

Σε ό,τι αφορά τα σοβαρά εγκλήματα, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα ζητεί αυστηροποίηση των ποινών σε ποσοστό 93,5%. Όχι, απαντά το 5,6%.

Η υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό θεωρείται από τους ερωτηθέντες ως η πιο συγκλονιστική ποινική υπόθεση (ποσοστό 39,5%), ενώ ακολουθούν η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα (37,9%), η δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο (7,7%) και η διπλή δολοφονία στην Καβάλα (4,2%).

 

Το 65,8% των ερωτηθέντων θεωρεί πως υπάρχει αύξηση των πολύ σοβαρών εγκλημάτων, ενώ το 32,6% απαντά πως είναι όπως πριν, απλά προβάλλονται περισσότερο.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos