Επιχειρηματικό περιβάλλον: Άλμα 16 θέσεων για την Ελλάδα

31 Οκτωβρίου 2022 20:26
Στην κατάταξη του Economist Intelligence Unit - Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός για την ανοδική πορεία της χώρας.

Άλμα 16 θέσεων μέσα σε τρία χρόνια στην παγκόσμια κατάταξη για το επιχειρηματικό περιβάλλον κατέγραψε η Ελλάδα σύμφωνα με τον δείκτη του Economist Intelligence Unit (EIU).

Η έκθεση μάλιστα σημειώνει ότι η σημαντική αυτή βελτίωση αντανακλά τον αντίκτυπο της σημερινής κυβέρνησης στις επιχειρήσεις καθώς και στις μεταρρυθμίσεις που προχώρησε μειώνοντας τους φόρους και αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη στη χώρα.

Μάλιστα, οι μεγαλύτερες βελτιώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, πριν από τις καταστροφές που προκάλεσε η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, σημειώνονται στα επιχειρηματικά περιβάλλοντα της Ελλάδας, του Κατάρ, των ΗΠΑ και των ΗΑΕ σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης.

Αυτή η σημαντική βελτίωση, σημειώνεται στην έκθεση του Economist Intelligence Unit, αντανακλά την άσχημη αφετηρία, δεδομένης της ιδιαίτερα καθυστερημένης ανάκαμψης από την κρίση του χρέους που ξέσπασε το 2009, αλλά και τον αντίκτυπο από τη φιλική προς την επιχειρηματικότητα κυβέρνηση που έχει υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις, έχει μειώσει φόρους και έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη χώρα.

Στην κατάταξη του Economist Intelligence Unit, η Σιγκαπούρη παραμένει το καλύτερο μέρος στον κόσμο για την επιχειρηματικότητα, ενώ ακολουθούν Καναδάς και ΗΠΑ στη δεύτερη και τρίτη θέση.

αρχείο_λήψης_4.jpg

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανοδική πορεία της χώρας μας στην κατάταξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στα αγγλικά: "Very encouraging to see our efforts to reform the economy being recognized. We believe in turning Greece into a business-friendly country attracting further foreign investment. Though there is more to be done, Greece is on the right path".

Στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα για να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, εν μέσω μάλιστα της κρίσης του κορονοϊού και του πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρθηκε και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης με αναρτήσεις του στο Twitter.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos