Προσεχώς μπόνους σε συνεπείς φορολογούμενους

07 Νοεμβρίου 2022 16:19

Στα σκαριά «μπόνους» στους συνεπείς φορολογούμενους επεξεργάζεται η ΑΑΔΕ, ειδικά για όσους τακτοποιούν τα χρέη τους και τηρούν ευλαβικά τις ρυθμίσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ σκέφτεται την ενεργοποίηση ενός προοδευτικά ακατάσχετου λογαριασμού για τους συνεπείς οφειλέτες ενώ παράλληλα, επεξεργάζονται σχέδιο για προσαύξηση του λογαριασμού με συγκεκριμένους συντελεστές ανάλογα με τον αριθμό και το ποσό των δόσεων που θα εξοφλούν οι οφειλέτες.

Εφόσον οι φορολογούμενοι τηρούν τις προθεσμίες και πληρώνουν τις δόσεις τους η εφορία δεν θα μπορεί να βάζει χέρι στον λογαριασμό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον ο φορολογούμενος πληρώσει δύο δόσεις θα ζητά εξαίρεση από κατασχέσεις.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής:

Ο φορολογούμενος αφού υπαχθεί σε ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσει δύο δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών του για να μπορεί τον τρίτο μήνα να ζητήσει αύξηση του ακατάσχετου ορίου στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ως βάση υπολογισμού για την αναπροσαρμογή του ορίου θα λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των δόσεων ρυθμίσεων του μήνα. Στο ποσό αυτό θα εφαρμόζεται ο πρώτος συντελεστής 3, ο οποίος δίνει το νέο ύψος του ακατάσχετου λογαριασμού. Για παράδειγμα, εάν η μηνιαία δόση ανέρχεται σε 500 ευρώ με την έναρξη της νέας διαδικασίας ο οφειλέτης θα κερδίζει ακατάσχετο όριο 1.500 ευρώ (500×3) από 1.250 ευρώ που ισχύει για όλους.

Με την πάροδο του χρόνου και υπό την προϋπόθεση ότι η ρύθμιση τηρείται, ο συντελεστής θα αυξάνεται.

Ανάλογα με το πλήθος των δόσεων η αύξηση του πολλαπλασιαστή που θα οδηγεί στο ακατάσχετο θα ποικίλλει.

Τα όρια του ακατάσχετου θα καθορίζονται κάθε μήνα και θα ισχύουν για έναν μήνα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos