Προσωπικός Γιατρός: Άνοιξε νέα πλατφόρμα - Εγγραφές, ραντεβού πληροφορίες στο Gov.gr

09 Νοεμβρίου 2022 16:37

 Μέσω εύχρηστης πλατφόρμας που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό εκείνη του εμβολιασμού Covid-19, οι πολίτες μπορούν να εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό, να προγραμματίζουν ραντεβού με τον γιατρό τους και να ενημερώνονται για ό,τι αφορά στη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η πλατφόρμα prosopikos.gov.gr είναι από χθες… στον αέρα και αποτελεί ένα χρήσιμο «εργαλείο» για τους πολίτες, για να μπορούν κατ’ αρχάς να εγγράφονται σε προσωπικό γιατρό, αλλά και να ενημερώνονται για τα εξής: τις δωρεάν παροχές που προσφέρει ο προσωπικός γιατρός, τη διαδικασία εγγραφής στον νέο θεσμό, καθώς και τη διαδικασία για να προγραμματίσουν και να κλείσουν ηλεκτρονικό ραντεβού.

Παράλληλα δίνονται όλες οι πληροφορίες για την υλοποίηση του νέου θεσμού μέσω συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τη χρησιμότητα του νέου θεσμού.

Στη νέα ιστοσελίδα θα μπορούν να μπαίνουν και οι γιατροί για να κατευθύνονται στην ιστοσελίδα εγγραφής τους και να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις που τους αφορούν. Επιπλέον, παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία σχετικά με την πορεία του θεσμού και τη συμμετοχή των πολιτών και των γιατρών σε αυτόν.

Οπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, οι μεγαλύτεροι ηλικιακά πολίτες έχουν «αγκαλιάσει» περισσότερο σε σχέση με τους νεότερους το θεσμό του προσωπικού γιατρού και έχουν προχωρήσει στην εγγραφή τους.

Πιο αναλυτικά, στην ηλικιακή κατηγορία 17-49 ετών, έχει πραγματοποιήσει εγγραφή το 38% των δικαιούχων, ενώ το 62% παραμένει μη εγγεγραμμένο.

 Αντίθετα, εγγεγραμμένο είναι το 62,5% των πολιτών 50-69 ετών και το 69,2% της ηλικιακής ομάδας από 70 ετών και πάνω.

Συνολικά, σε προσωπικό γιατρό έχουν εγγραφεί (έως και την 1η Νοεμβρίου) 4.539.704 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 51,2% των δικαιούχων, ενώ παραμένει μη εγγεγραμμένο το 48,8%.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών εξακολουθεί να μην είναι ζωηρό. Με βάση τα στατιστικά δεδομένα έως και την 1η Νοεμβρίου, συνολικά στο σύστημα έχουν ενταχθεί 3.333 γιατροί, εκ των οποίων οι 2.251 είναι γιατροί των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των γιατρών προκειμένου να βρεθούν λύσεις ώστε να ενταχθούν επιπλέον ιδιώτες γιατροί και να μπορεί να καλυφθεί με προσωπικό γιατρό το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.

Το υπουργείο Υγείας είναι θετικό να δημιουργηθεί ένα μικτό σύστημα στο οποίο θα μπορεί να συμβληθεί με το κράτος ο ιδιώτης γιατρός με έναν μικρό αριθμό ασθενών (μίνιμουμ 857) και παράλληλα θα έχει το δικαίωμα να εγγράφει ιδιωτικά και άλλους ασθενείς, χωρίς περιορισμό, στους οποίους θα καθορίζει ο ίδιος το πλαίσιο των αμοιβών. Οι ασθενείς αυτοί θα είναι εγγεγραμμένοι σε προσωπικό γιατρό χωρίς να επιβαρυνθούν τα πέναλτι που προβλέπει η μη συμμετοχή τους στη νέα μεταρρύθμιση.

eleftherostypos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos