Η μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου σε εικόνες

17 Νοεμβρίου 2022 16:13

49η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου: Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις με την μεγάλη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία

15.39 Μέλη της ΠΑΣΠ ανοίγουν την αιματοβαμμένη σημαία έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου. Το πλήθος ξεσπά σε χειροκροτήματα και οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα. Η πορεία συνεχίζεται με κατεύθυνση της αμερικανική πρεσβεία.

15.25 Το μπλοκ της ΠΑΣΠ από συμβολή οδών Ακαδημίας με Ιπποκράτους ξεκινά πορεία που κατευθύνεται προς το Πολυτεχνείο, για να ανοίξει εκεί την αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης του 1973. Δυναμική παρουσία από τα μέλη της οργάνωσης με συνθήματα. Ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας.

49η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου: Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις με την μεγάλη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.
© Ευτέρπη Μουζακίτη / Athens Voice

Βίντεο από την πορεία του μπλοκ της ΠΑΣΠ:

Από την Τρίτη 15/11, που ήταν και η πρώτη μέρα που άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του τριήμερου εορτασμού, πολίτες όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο για να αποτίνουν τον δικό τους φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του 1973.

Νωρίς το πρωί (17/11) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου και ανέφερε στην δήλωσή της πως «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η αρχή του τέλους για την επτάχρονη δικτατορία και θεμέλιο της Μεταπολίτευσης. Συμβολίζει την πολιτική ελευθερία και μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και απαιτητικός». Στη συνέχεια άνοιξαν οι πύλες για το κοινό, όπου μαθητές, φοιτητές, οικογένειες με μικρά παιδιά, συνταξιούχοι και συνδικαλιστές κατέκλυσαν τον χώρο του Πολυτεχνείου, αφήνοντας ολάνθιστα στεφάνια, γαρύφαλλα, ζωγραφιές και γράμματα στην μνήμη των πεσόντων. 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos