Η αντίδραση του πατέρα Αντώνιου για τις σοκαριστικές καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμούς - Δεν έδωσε απαντήσεις

18 Νοεμβρίου 2022 13:02

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. μετά από τις καταγγελίες-σοκ για όσα συνέβαιναν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Οι καταγγελίες, λένε πρόσωπα που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση και μίλησαν στο iefimerida, αγγίζουν όχι μόνο εργαζόμενους αλλά και ιδρυτικά μέλη της Κιβωτού του Κόσμου, πρόσωπα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν υπεράνω πάσης υποψίας.

Για την υπόθεση μίλησε ο πατήρ Αντώνιος, ο οποίος δήλωσε θλιμμένος για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Είμαι πολύ θλιμμένος και στεναχωρημένος»
Ο πατήρ Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου μίλησε στον Alpha: «Είμαι πολύ θλιμμένος και στεναχωρημένος με όλα αυτά που ακούω. Έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 ολόκληρα χρόνια στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο. Όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, το μάθαμε μέσα από ένα δημοσίευμα και τίποτα άλλο δεν γνωρίζω», είπε αρχικά.

ΕΛΛΑΔΑ  18/11/2022  11:28
Κιβωτός του Κόσμου: Η καταγγελία-σοκ του 18χρονου για ασέλγεια και η μαρτυρία για ξυλοδαρμούς στο υπόγειο
ΕΛΛΑΔΑ  17/11/2022  18:47
Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν γνωρίζουμε τίποτε» για τις καταγγελίες κακοποίησης ανηλίκων
«Αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι το εξής: Σε πολλές συνεντεύξεις μας το έχω αναφέρει. Εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά που ξέρουμε. Είναι παιδιά από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία, παιδιά που δεν ήξεραν από όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν. Στόχος της Κιβωτού του Κόσμου με όλο το επιστημονικό της προσωπικό πρωτίστως είναι να θεραπεύσουμε το τραύμα. Το τραύμα της ψυχής αυτών των παιδιών, δηλαδή την απώλεια του φυσικού τους γονιού», πρόσθεσε ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος σημείωσε πως δεν ξέρει ποιος είναι ο 18χρονος που έχει κάνει την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

 «Υποπτευόμαστε κάποια περιστατικά», δήλωσε ο πατέρας Αντώνιος και πρόσθεσε ότι έγινε μια συζήτηση με τους παιδαγωγούς. «Αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ακριβώς αυτό, ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι ο γονιός τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν απάντησε για τις καταγγελίες
Το πάνελ της εκπομπής «Super Κατερίνα» πίεσε τον πατέρα Αντώνιο προκειμένου να δώσει απαντήσεις, ωστόσο ο ίδιος δεν απάντησε σχετικά με τις καταγγελίες.

Κατερίνα Καινούργιου: Για όλο τον κόσμο, είστε εσείς η «Κιβωτός του Κόσμου». Ο δημιουργός, ο άνηθρωπος που εμπιστεύεται. Φαντάζομαι πως εάν γίνει κάτι, μπορεί να είστε ο άνθρωπος που θα την πληρώσει, πατέρα Αντώνιε, ακόμη κι εάν δεν γνωρίζατε κάτι.

Πατήρ Αντώνιος: Κοιτάξτε, τι να σας πω… Εγώ σας λέω, όλα αυτά τα πράγματα με εκπλήσσουν γιατί εμείς μένουν στην ουσία μέσα στο έργο.

 Γρηγόρης Γκουντάρας: Θα περίμενα νας σας δω πιο δυναμικό! Εάν έχουν γίνει όλα αυτά στην Κιβωτό, θα ξηλωθούν όλοι.

Πατήρ Αντώνιος: Εννοείται, δεν το συζητάμε. Από χθες κάνουμε την κουβέντα αυτή.

Καινούργιου: Μα δεν έχετε καταλάβει καν ποιος είναι.

Ανδρέας Μικρούτσικος: Πατέρα Αντώνιε, έχουμε βρεθεί στις αρχές της Κιβωτού και με είχατε εκπλήξει με το ήθος σας, τους χαμηλούς σας τόνους. Χαιρόμουν όλον αυτό τον καιρό γιατί έλεγα «να και μια δομή από έναν άνθρωπο της εκκλησίας, που παράγει έργο». Σήμερα βλέπω έναν άνθρωπο τρομοκρατημένο, με παιδικούς ελιγμούς, να λέει ότι δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι και να αφήνει ή αιχμή ότι όλα αυτά είναι δημιούργημα της εκδίκησης κάποιων παιδιών που είναι διαταραγμένα ή να προσπαθεί να τα κρύψει κάτω από το χαλί!

Πατήρ Αντώνιος: Κοιτάξτε να σας πω κάτι. Δεν ξέρω εάν σας έχει συμβεί να μεγαλώνετε παιδιά που έρχονται τραυματισμένα, από παραβατικές οικογένειες. Είναι πολύ λυπηρό… Εμείς που κάνουμε αυτή τη δουλειά, το ξέρουμε ότι αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ακριβώς αυτό, ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι ο γονιός τους.

 Μικρούτσικος: Άρα τα παιδιά φταίνε; Λέτε ότι είναι δημιούργημα της φαντασίας των καταγγελλόντων;

Πατήρ Αντώνιος: Προφανώς, λέτε να το ξέραμε αυτό και να μιλάγαμε τώρα εμείς αυτή τη στιγμή;

Μικρούτσικος: Δεν ψάξατε να βρείτε ποια είναι τα στελέχη που καταγγέλλουν. Δεν γίνεται!

Καινούργιου: Πόσα είναι τα στελέχη και οι εργαζόμενοι αυτή την στιγμή στον Κοιλωνό;

Πατήρ Αντώνιος: Μιλάτε για τα γραφεία;

Καινούργιου: Μιλάω για τους ανθρώπους που είναι στις δομές.

Πατήρ Αντώνιος: Στον Κολωνό μαζί με τους παιδαγωγούς, είναι γύρω στα 30 άτομα.

Καινούργιου: 30 άτομα δεν είναι 300, πατέρα Αντώνιε. Δεν τους μαζέψατε χθες;

Πατήρ Αντώνιος: Μιλήσαμε, εννοείται και τους μαζέψαμε και μιλήσαμε. Υποπτευόμαστε κι εμείς κάποια περιστατικά.

Καινούργιου: Πριν είπατε ότι υποπτεύεστε τα παιδιά. Υποπτεύεστε τα παιδιά έχουν καταγγείλει κάτι ή ότι όντως κάποιος από τη δομή είναι ύποπτος;

 Πατήρ Αντώνιος: Εννοείται ότι όλοι μαζί συζητήσαμε και καθίσαμε μαζί, αλλά δεν έχει συμβεί κάτι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos