Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: «Κλειδώνει» η απόφαση για τα rapid test

01 Δεκεμβρίου 2022 16:51
Όλο και περισσότερα ερωτήματα φτάνουν στο Dnews αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, δεδομένου ότι η απόφαση για τα υποχρεωτικά rapid test λήγει στις 31/12.

Μέχρι και σήμερα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε ένα rapid test μία φορά την εβδομάδα και ταυτόχρονη δήλωση του αποτελέσματος. Οι διαβουλεύσεις στο υπουργείο Υγείας είναι συνεχείς και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ληφθεί οριστική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, το επικρατέστερο σενάριο περιλαμβάνει παράταση της ισχύουσας απόφασης για τους πρώτους μήνες του 2023. Αυτό σημαίνε πως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να χρειάζονται υποχρεωτικό rapid test μία φορά την εβδομάδα για την εργασία τους.

Στην τελική ευθεία η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Στην τελική ευθεία είναι και η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών πίσω στα νοσοκομεία αλλά με αυστηρό πρωτόκολλο. Συγκεκριμένα, η επιστροφή τους θα συνοδεύεται με testing υποχρεωτικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Επίσης η χρήση μάσκας θεωρείται απαραίτητη.  «Η απόφαση θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, εξηγώντας ότι θα υπάρξει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Επιπλέον οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται πως το νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Υγείας επιτρέπει ουσιαστικά στους ιδιώτες γιατρούς να μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και να κάνουν ιατρικές πράξεις και το αντίστροφο.

Από την πλευρά του ο Θάνος Πλεύρης εξήγησε τις τρεις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίο

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos