Κιβωτός: Σφίγγει ο κλοιός για τον πατέρα Αντώνιο και άλλους 10 - Έρευνα για τέσσερα κακουργήματα

02 Δεκεμβρίου 2022 13:40

Υπό ασφυκτικό εισαγγελικό κλοιό βρίσκεται πλέον ο πατέρας Αντώνιος και δέκα ακόμη πρόσωπα, ανάμεσά τους και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, καθώς πέραν της έρευνας που διεξά γουν οι εισαγγελείς ανηλίκων μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση παιδιών, σήμερα ο εισαγγελέα Ιωάννης Σέβης έδωσε παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία για γενικευμένο και σε βάθος έλεγχο των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Σέβη – πρόκειται τον εισαγγελέα που χρεώθηκε τη δικογραφία για τα οικονομικά της δομής από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο - η Οικονομική Αστυνομία θα διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της Κιβωτού, καθώς και έντεκα φυσικών προσώπων, ανάμεσα τους ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, μέλη της οικογένειας τους και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Κιβωτού που έχουν εναλλαχθεί όλο αυτό το διάστημα.

Τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν σε τέσσερα κακουργήματα και ειδικότερα σε υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πιο αναλυτικά, με την παραγγελία του προς την Οικονομική Αστυνομία ο κ. Σέβης ζητεί:

-Φορολογικό έλεγχο για όλη την τελευταία πενταετία και άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών την τελευταία πενταετία αλλά και όλων των λογαριασμών των 11 φυσικών προσώπων

-Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου και ενημέρωσε για το εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις

-Διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβαση του.

-Έρευνα να έχουν δοθεί στην Κιβωτό πάσης φύσεως επιχορηγήσεις η χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς η από ευρωπαϊκούς πόρους.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα, περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή των προσώπων αυτών.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos