Προς νέο πακέτο στήριξης 500 εκατ. ευρώ για την ακρίβεια

05 Δεκεμβρίου 2022 00:26

Ένα νέο πακέτο στήριξης για τους ευάλωτους και τα μικρομεσαία εισοδήματα φέρεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, στο «καυτό» μέτωπο της ακρίβειας, πέρα από τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και «τρέχουν», υπάρχει ένα «πακέτο» σε αναμονή.

Συγκεκριμένα, εάν επαληθευθούν τα σενάρια για υποχώρηση του κόστους της ενέργειας -κάτι που θα φανεί στο πρώτο τρίμηνο του 2023-, υπολογίζεται ότι μπορούν να αποδεσμευθούν περί τα 500 εκατ. ευρώ από το ειδικό αποθεματικό ενεργειακών δαπανών του Προϋπολογισμού και να αξιοποιηθούν για έκτακτες ενισχύσεις σε μικρομεσαία εισοδήματα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε αυτό το χρονικό διάστημα θα «τρέχουν» και οι διαβουλεύσεις για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Η εκτίμηση είναι ότι θα λειτουργήσει ως «μέρισμα ανάπτυξης», άρα μιλάμε για αύξηση 5%-5,5%, που θα οδηγήσει από την Πρωτομαγιά τον κατώτατο στα 752 ευρώ, δηλαδή στα προ μνημονίων επίπεδα.

Αυξήσεις στο Δημόσιο
Τέλος, όσον αφορά τις αυξήσεις στο Δημόσιο, η πρώτη φάση προβλέπει 300 εκατ. ευρώ, με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αυξήσεις 10% αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ και τακτοποίηση αιτημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως η μάχιμη πενταετία.

Επίσης, άλλα 500 εκατ. ευρώ προβλέπονται για το 2024 με την αναμόρφωση του μισθολογίου, που φέρνει και bonus απόδοσης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos