Επιταγή ακρίβειας: Τα ΑΦΜ που κάνουν αίτηση σήμερα για τα 250 ευρώ, πότε η πληρωμή

17 Δεκεμβρίου 2022 18:16

Νέα ΑΦΜ μακροχρόνια ανέργων μπορούν να υποβάλουν σήμερα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 αίτηση για την επιταγή ακρίβειας, στις 20 Δεκεμβρίου η πληρωμή.

Σε ισχύ είναι η πλατφόρμα για την εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 250€ που θα καταβάλει η ΔΥΠΑ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που έχουν συμπληρώσει 12-24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας.

 Σήμερα νέα ΑΦΜ μπαίνουν στο παιχνίδι και συγκεκριμένα τα ΑΦΜ που λήγουν σε 6, 7, 8, 9. Οι ενδιαφερόμενοι για να εισέλθουν στην πλατφόρμα για την επιταγή θα πρέπει να έχουν στη κατοχή τους, τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης του Taxisnet.

Την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ μπορούν να την λάβουν και οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν επιδοτούνται.

Επιταγή ακρίβειας δικαιούνται να λάβουν οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ που:

συμπληρώνουν στις 30 Νοεμβρίου 2022 άνω των 12 και έως 24 μήνες συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας στο μητρώο ανέργων της Δ.ΥΠ.Α.
δεν είναι δικαιούχοι κανενός άλλου είδους παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης από τη Δ.ΥΠ.Α., εξαιρουμένων των παροχών που προέρχονται από τα προγράμματα κοινωνικής και στεγαστικής πολιτικής
δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του επιδόματος παιδιού
το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 δεν ξεπερνά τα 14.000 ευρώ για τους άγαμους, σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει, τα 20.000 ευρώ για τους έγγαμους και τα μέρη συμφώνου συμβίωσης προσαυξανόμενα κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ή τα 23.000 ευρώ για μονογονείς, συν επιπλέον 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο
Εξάλλου, από αύριο 18 Δεκεμβρίου στις 00.00 έως και τις 19 Δεκεμβρίου στις 07:00 μπορούν να υποβάλουν αίτηση όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ.

Η περίοδος καταβολής της επιταγής ακρίβειας μπορεί να ολοκληρωθεί σε πρώτη φάση στις 20 Δεκεμβρίου 2022 από τη Δ.ΥΠ.Α. και είναι δυνατή η παράταση αυτής έως την οριστική ολοκλήρωση καταβολής της εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos