Φάντομ: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του μαχητικού, συνεχίζονται οι έρευνες για τους πιλότους

30 Ιανουαρίου 2023 14:13

Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του F-4 «Φάντομ» ήρθαν στη δημοσιότητα - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους πιλότους του μαχητικού που έπεσε νότια της Ανδραβίδας.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στον θαλάσσιο χώρο, 9 ναυτικά μίλια από το Κατάκολο, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

 

Ήδη έχουν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια στην θαλάσσια περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protinews.com.gr.

Επίσης, λέγεται ότι έχουν βρεθεί δύο σωσίβια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ένα αλεξίπτωτο.

 Το διθέσιο F-4 «Φάντομ» που έπεσε σήμερα στη θάλασσα, συνοδευόταν από ακόμη ένα μαχητικό ίδιου τύπου και ήταν το νούμερο 2 του σχηματισμού που εκτελούσαν την εκπαιδευτική πτήση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι χειριστές του F-4 έκαναν «χαμηλή ναυτιλία», όρος που σημαίνει χαμηλή πτήση με κατώτατο όριο τα 300 πόδια (περίπου 100 μέτρα).

Οι δύο χειριστές ενημέρωσαν ότι θα κάνουν χρήση του αυτόματου συστήματος εγκατάλειψης του αεροσκάφους αλλά δεν είναι ξεκάθαρο για την ώρα εάν τελικά πρόλαβαν να το κάνουν.

Ο συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία λίγο μετά τις 10:30 όταν ενημερώθηκε για την πτώση του F-4 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σε εξέλιξη είναι ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τους δύο ιπτάμενους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα Agusta ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερo Σικορσκι S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικoύ, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα C-130 και μια φρεγάτα.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos