Η Ελλάδα 38η ανάμεσα στις 100 πιο φιλικές χώρες στον κόσμο για startups

31 Ιανουαρίου 2023 15:17

Τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη με τα κορυφαία οικοσυστήματα για νεοφυείς επιχειρήσεις συνεχίζει να βελτιώνει η Ελλάδα. Αποτέλεσμα της συνεχούς τόνωσης του εγχώριου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η χώρα καταφέρνει να πλασαριστεί ανάμεσα στα πιο φιλικά για startups οικοσυστήματα του πλανήτη.

Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Δανία και Φινλανδία οι πιο startup-friendly χώρες, παγκοσμίωςΗ Ελλάδα, για το 2022, κατακτά την 38η θέση της λίστας με τις 100 πιο startup-friendly χώρες παγκοσμίως, σύμφωνα με την αξιολόγηση “Business Score” του StartupBlink. Οι χώρες, που περιλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα, κατά τους συντάκτες της, προσφέρουν στους επίδοξους επιχειρηματίες καλύτερες υποδομές και επιχειρηματικές συνθήκες για τη λειτουργία μιας startup.

Για το 2022, οι πιο φιλικές χώρες στον κόσμο για τις startups είναι η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, η Δανία και η Φινλανδία. Η Ευρώπη συνολικά πρωτοστατεί στη λίστα με τις 100 πιο “startup-friendly” χώρες.

Για παράδειγμα, μεταξύ των κορυφαίων 30 πιο φιλικών προς τη νεοφυή επιχειρηματικότητα χωρών, η Ευρώπη εκπροσωπείται με 21 κράτη, με την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού να ακολουθεί με πέντε, τη Βόρεια Αμερική με δύο και τη Μέση Ανατολή-Αφρική επίσης με δύο.

Πρακτικά, από το “top 100” των κορυφαίων χωρών για startups στον κόσμο, το 70% βρίσκεται επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ το 13% στην Ασία, με την περιοχή της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας-Ειρηνικού να φιλοξενούν το 6,7% έκαστη.

  

Ποιες χώρες κάνουν ράλι ανόδου

Μεταξύ 2021 και 2022, το Λουξεμβούργο, η Σιγκαπούρη και η Λετονία είναι οι χώρες, που πέτυχαν τη μεγαλύτερη βελτίωση της θέσης τους, στη λίστα με τις πιο φιλικές για startups περιοχές του πλανήτη. Ειδικότερα, το Λουξεμβούργο αναρριχήθηκε από την 41η θέση της κατάταξης στην 30η, η Σιγκαπούρη βρέθηκε από την 28η στη 17η, ενώ η Λετονία επίσης εκτινάχθηκε από την 36η θέση στην 27η.

Στον αντίποδα, οι ΗΠΑ έχασαν πέντε θέσεις μεταξύ 2021 και 2022 και πλέον αρκούνται στην 6η θέση, παγκοσμίως, μεταξύ των πιο φιλικών χωρών του κόσμου για τις startups.

Αν και δεν έχουν καταφέρει να είναι στο Top 30, υπάρχουν ορισμένες χώρες που κατάφεραν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, να ενταχθούν το 2022 σε αυτήν την κατάταξη του Business Score. Η Σενεγάλη, το Κόσοβο, το Κιργιστάν και η Ανδόρα μπήκαν στα 100 πιο φιλικά προς τις νεοσύστατες εταιρείες οικοσυστήματα για πρώτη φορά, σηματοδοτώντας τη βελτίωση του προφίλ τους ως προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Το “Business Score” του StartupBlink αξιολογεί την ελκυστικότητα μιας χώρας ως “φυτώριο” startup εταιρειών με βάση μια σειρά από κριτήρια, όπως: η ταχύτητα του Internet, οι επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη, η νομοθεσία για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, η ελευθερία στο Διαδίκτυο, η διαθεσιμότητα τεχνολογικών υπηρεσιών, ο κατά κεφαλήν αριθμός διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, το επίπεδο γνώσης των αγγλικών, τα κορυφαία Πανεπιστήμια, η ποιότητα του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos