Φτιάξε το δικό σου καθαριστικό με λεμόνι και ξύδι και κάνε την ντουζιέρα να αστράφτει

01 Φεβρουαρίου 2023 00:59

Οι γυάλινες πόρτες και οι τοίχοι ντους είναι κομψοί, πρακτικοί και παρουσιάζουν έναν όμορφο συνδυασμό με τα πλακάκια.

Όμως, μετά από κάθε ντους, οι σταγόνες νερού και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για το σώμα προσκολλώνται στην επιφάνεια. Και, αν οι πόρτες δεν είναι αστραφτερές, το μπάνιο σου δεν είναι πραγματικά καθαρό!

Ο καθαρισμός των γυάλινων θυρών του ντους είναι πολύ απλός. Εάν δεν είσαι επιμελής, τα υπολείμματα σαπουνιού που δημιουργούνται από τα μέταλλα στο νερό και το σαπούνι μπορούν να χαράξουν μόνιμα το γυαλί, αφήνοντας ένα ομιχλώδες χάος.

 γυάλινες πόρτες του ντους PIN IT

Ενώ υπάρχουν αμέτρητα εμπορικά προϊόντα καθαρισμού γυαλιού, μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου με λίγα μόνο υλικά από το ντουλάπι σου. Το κόλπο είναι να τα χρησιμοποιείς τακτικά! Ακολούθησε αυτά τα βήματα για να καθαρίσεις τις γυάλινες πόρτες ντους και να τις διατηρήσεις αστραφτερές.

Πόσο συχνά να καθαρίζεις τις γυάλινες πόρτες ντους

Για να διατηρήσεις τις γυάλινες πόρτες του ντους λαμπερές, θα πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση. Απλώς ένας γρήγορος ψεκασμός με ένα εμπορικό καθαριστικό ή DIY καθαριστικό προστατεύει από το να γίνει μεγάλο πρόβλημα. Εάν δεν μπορείς να μπεις να ακολουθήσεις αυτή τη ρουτίνα, πρέπει τουλάχιστον να καθαρίζονται κάθε εβδομάδα.

cleaning sprayPIN IT

Τι θα χρειαστείς: 

 • Αποσταγμένο λευκό ξύδι
 • Απεσταγμένο νερό
 • χυμό λεμονιού
 • Πετσέτες χωρίς χνούδι
 • Μπουκάλι σπρέι
 • Εργαλίο προς απόμαξη ύδατος
 • Αμμωνία χωρίς αφρό
 • Μαγειρική σόδα
 • Υγρό πιάτων
 • Χαρτοπετσέτα
 • Παλιό πανί
 • Σφουγγάρι
 • Οδοντόβουρτσα
 • Γυάλινο μπολ
PIN IT

Πώς να καθαρίσεις τις πόρτες ντους με ξύδι

Το αποσταγμένο λευκό ξύδι περιέχει οξικό οξύ που θα κόψει την αφρού του σαπουνιού. Ωστόσο, το οξύ μπορεί να βλάψει τη μη σφραγισμένη φυσική πέτρα. Μην χρησιμοποιείς αυτή τη μέθοδο σε πέτρινα ντους.

Για καθημερινό ή εβδομαδιαίο καθαρισμό, ανακάτεψε δύο μέρη αποσταγμένου λευκού ξιδιού με δύο μέρη απεσταγμένου νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Πρόσθεσε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων για να βοηθήσις το διάλυμα να κολλήσει στο ποτήρι.

Ξεκινώντας από την κορυφή της γυάλινης πόρτας ή των τοίχων, ψέκασε άφθονα το διάλυμα πάνω στο γυαλί. Άφησε το διάλυμα να δράσει για τουλάχιστον πέντε λεπτά για να αρχίσει η διάσπαση της αφρού του σαπουνιού. Εάν χρησιμοποιείς αυτό το διάλυμα μετά από κάθε ντους ενώ το ποτήρι είναι βρεγμένο, δεν χρειάζεται να περιμένεις.

Σκουπίστε το διάλυμα ξεκινώντας από την κορυφή με ένα μη λειαντικό σφουγγάρι ή μάκτρο για να σκουπίσετε το γυαλί. Εάν το διάλυμα ξυδιού έχει στεγνώσει, πρόσθεσε λίγο ακόμα.

Εάν χρησιμοποιείς σφουγγάρι για καθαρισμό, ξέπλυνε το ποτήρι και στέγνωσε με μια πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι. Εάν καθαρίζεις με μάκτρο, χρησιμοποίησε την πετσέτα για να αφαιρέσεις τυχόν μουτζούρες ή κηλίδες.

Πώς να της καθαρίσεις με χυμό λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού περιέχει κιτρικό οξύ που δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το οξικό οξύ στο ξύδι και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για καθημερινό καθάρισμα. Παρόλο που είναι πιο ήπιο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται γύρω από ντους με φυσική πέτρα.

Για καθημερινό καθαρισμό, ανακάτεψε ίσα μέρη χυμό λεμονιού και απεσταγμένο νερό με ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ξεκίνησε από την κορυφή του ποτηριού και ψέκασε την επιφάνεια με το διάλυμα. Άφησε το να δράσει για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια σκούπισε το ποτήρι με ένα σφουγγάρι ή μάκτρο.

Ξέπλυνε οποιοδήποτε διάλυμα ή εάν χρησιμοποιείς μάκτρο, το ξέβγαλμα μπορεί να μην είναι απαραίτητο. Χρησιμοποίησε μια πετσέτα μικροϊνών για να στεγνώσεις το γυαλί και να αφαίρεσε ραβδώσεις και μουτζούρες.

 theissue.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos