Κερδισμένοι και όσοι έχουν ηλεκτρικό θερμοσίφωνο για το voucher 1.000 ευρώ για ηλιακό

01 Φεβρουαρίου 2023 18:24

Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα με voucher έως 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιούχοι θα είναι περίπου 3,5 εκατ. νοικοκυριά που διαθέτουν ηλεκτρικό θερμοσίφωνο το οποίο θα μπορέσουν να το αντικαταστήσουν με ηλιακό.

Στην ουσία το πρόγραμμα θα αφορά τόσο δικαιούχοι που έχουν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και θα θέλουν να τον αναβαθμίσουν σε ηλιακό αλλά και σε αυτούς που θέλουν να αντικαταστήσουν τον παλιό ηλιακό τους θερμοσίφωνα ενώ το voucher αναλόγως τα κριτήρια που θα ανακοινωθούν μπορεί να φτάνει και τα 1.000 ευρώ.

 Παράλληλα, οι αιτήσεις θα τρέξουν μέσω πλατφόρμας όπως το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Μία από τις παραμέτρους που θα οριστικοποιηθεί έως τότε είναι το ακριβές ύψος της επιδότησης, το οποίο και πάλι θα είναι κλιμακούμενο, ώστε να καλύπτεται μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης στα νοικοκυριά με το μικρότερο εισόδημα.

 Το πρόγραμμα θα «τρέξει» με συγκεκριμένα κριτήρια -εισοδηματικά και κοινωνικά- ξανά, όπως με εκείνο της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να μπουν στη διαδικασία αίτησης σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos