Ευστάθιος Τσιτλακίδης: «Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο στα ατσάλινα φτερά σου»

03 Φεβρουαρίου 2023 16:48

Με την κηδεία του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν το μαχητικό κατέπεσε στην περιοχή της Ανδραβίδας.

Βουβός ο πόνος των οικείων του, με έναν συνάδελφό του και τον αδελφό του να τον αποχαιρετούν με επικήδειους, στο εσωτερικό του μικρού ιερού ναού, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, στη γενέτειρά του, στο ορεινό χωριό Γρανίτης της Δράμας.Με τον εθνικό ύμνο, τρεις πυροβολισμούς στον αέρα και με τα χειροκροτήματα του κόσμου που με δάκρυα στα μάτια φώναζε «αθάνατος», ολοκληρώθηκε η τελευταία πράξη του δράματος λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Με χειροκροτήματα και ιαχές «Αθάνατος» έφτασε η σορός του 31χρονου στο Κοιμητήριο.

{https://www.youtube.com/watch?v=soAQErx0rQQ}

«Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου σου πότισε με απεραντή θλίψη και ανείπωτο πόνο τις καρδιές της οικογένειας σου, των φίλων σου και των συναδέλφων σου στην Πολεμική Αεροπορία. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σους στάθηκες κοντά σε όλους ως θαυμάσιος άνθρωπος, άριστος συνάδελφος και συνεργάτης υπηρετώντας άοκνα την Πολεμική Αεροπορία και τις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ ήσουν υπόδειγμα τέκνου για τους γονείς σου. Για 10 χρόνια υπηρέτησες στην 120 πτέρυγα αέρος και στην 117 ΠΜ. Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου πάνω στα ατσάλινα φτερά σου αφήνοντας ένα κενό στην οικογένειά σου και την Πολεμική Αεροπορία. Υπήρξες έντιμος και ευθύς χαρακτήρας, ειλικρινής στις σχέσεις σου. Θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε, τον γιο, τον φίλο, τον αξιωματικό που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Η οικογένειά σου που μέχρι σήμερα σε στήριζε με περίσσευμα ψυχής χάνει ένα εκλεκτό τέκνο. Το ήθος και η ευγένειά σου ξεχώριζε. Πέρασες στην αιωνιότητα και την ιστορία αλλά την αγάπη μας την είχες στη ζωή θα την έχεις για πάντα. Τη θύμισή σου δεν θα την ξεχάσουν οι λατρεμένοι γονείς και οι συνάδελφοί σου. Η πατρίδα μας σε κατατάσσει ανάμεσα στους ηρώες που θυσιάστηκαν για να διατηρήσει την ελευθερία της. Η Πολεμική Αεροπορία χάνει ένα αξίοτατό στέλεχός της. Η μοίρα του ανθρώπου είναι τέτοια, έρχεται και φεύγει χωρίς να τελειώσει τα όνειρά του. Με μεγάλη θλίψη σου απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της μακεδονικής γης που θα σε σκεπάσει. Ο πανάγαθος Θεός ας δίνει δύναμη στους γονείς σου», ανέφερε στον επικήδειό του, συνάδελφός του, με έκδηλη συγκίνηση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos