Νέα έξαρση χιονοπτώσεων στην Αττική - Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

08 Φεβρουαρίου 2023 12:44

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» καθώς χιόνια θα πέσουν και σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο protothema, αναλύει την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων μέχρι και την Πέμπτη, παρατηρώντας τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα.

Και σήμερα Τετάρτη αναμένονται εξάρσεις με χιονοπτώσεις για τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας αλλά και του βόρειου βορειοανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις οι οποίες θα φτάνουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, προφανώς, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της Αττικής όπου κατά διαστήματα οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και θα επηρεάζουν κυρίως τις βόρειες περιοχές, το βόρειο τόξο του νομού Αττικής με εξάρσεις που θα φτάνουν μέχρι και το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με τα τελευταία προγωστικά στοιχεία, θα διατηρηθούν μέχρι και την Πέμπτη με εξάρσεις και υφέσεις στις προαναφερθείσες περιοχές.

 Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης και της Πέμπτης θα χιονίσει στις περιοχές που ακολουθούν:

- Ανατολική και νότια Θεσσαλία
-Σποράδες
-Εύβοια

-Κεντρική και ανατολική Στερεά
-Ανατολική Πελοπόννησος
-Νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου
-Κυκλάδες (στις πιο ορεινές - ημιορεινές περιοχές)
-Κρήτη (στις πιο ορεινές - ημιορεινές περιοχές)

Ισχυρός παγετός θα επικρατεί στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής και βόρειας Ελλάδας με τον υδράργυρο στους μείον 13 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos