Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στους 40 οι νεκροί, έχουν ταυτοποιηθεί μόνον τέσσερις - Η λίστα με τους τραυματίες

01 Μαρτίου 2023 19:25

Σε τουλάχιστον 40 νεκρούς ανέρχεται, μέχρι τώρα, ο απολογισμός της τραγωδίας στα Τέμπη από τη σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη και της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τη Θεσσαλονίκη.

Το έργο της έρευνας στα συντρίμμια δεν έχει ολοκληρωθεί και για αυτό οι αρχές τονίζουν ότι ο τελικός αριθμός θα αυξηθεί και άλλο. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε στα βαγόνια δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο του εντοπισμού των θυμάτων, πολύ περισσότερο όμως της ταυτοποίησής τους.
Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 341 επιβάτες, όπως και άλλα 13 άτομα προσωπικό – στο σύνολο 354 άνθρωποι. Στην εμπορική αμαξοστοιχία επέβαιναν δύο άνθρωποι.
Στην -μέχρι στιγμής- τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική στις 14:30, γινόταν λόγος για 36 νεκρούς, αριθμός που πιθανόν θα αυξανόταν και άλλο. Πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 40.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης, είπε: «Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών, είναι στους 36, ενώ με βάση τα παραπάνω δεδομένα και τα ευρήματα από το σημείο της τραγωδίας, ο αριθμός αυτός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος».Στην ίδια ενημέρωση αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι 72, από τους οποίους οι 6 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν 21χρονο, έναν 25χρονο, έναν 26χρονο, μια 23χρονη, μια 26χρονη και μια νεαρή γυναίκα χωρίς επιβεβαιωμένα στοιχεία.

Δείτε τη λίστα που έφερε στο «φως» το onlarissa, με τους  τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά την τραγωδία


traumaties-larisa
traumaties-larisa1
traumaties-larisa2

Την ίδια ώρα υπάρχει και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός αγνοούμενων. Πρόκειται για πρόσωπα που συγγενείς και φίλοι γνώριζαν ότι ήταν στο μοιραίο τρένο, αλλά ως τώρα δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Η ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είναι ότι οι αταυτοποίητες σοροί φτάνουν στις 36, ενώ έρχονται διαρκώς σάκοι με νεκρούς από το σημείο της τραγωδίας.

Η Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, βρίσκεται μαζί με τους ιατροδικαστές Χρήστο Κραβαρίτη και Χρυσαυγή Κιούση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Όπως τόνισε η κυρία Λεοντάρη, το έργο της αναγνώρισης είναι πολύ δύσκολο καθώς οι σοροί βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση καθώς επτά σοροί είναι απανθρακωμένοι και διαμελισμένοι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos