Υπάρχουν vegan υποκατάστατα για κεμπάπ και βοδινό κρέας ribeye ;

02 Μαρτίου 2023 15:24

Τα υποκατάστατα κρέατος γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, καθώς περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν έναν vegan ή χορτοφαγικό τρόπο ζωής ή απλώς επιδιώκουν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος για λόγους υγείας ή επειδή νοιάζονται για το περιβάλλον.

Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές αν υπάρχουν υποκατάστατα για συγκεκριμένα είδη κρέατος. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά, μερικά από τα υποκατάστατα κρέατος φυτικής προέλευσης, από τα οποία μπορούμε να παρασκευάσουμε κεμπάπ και ribeye

Seitan: Το Seitan είναι ένα δημοφιλές vegan υποκατάστατο κρέατος που παρασκευάζεται από γλουτένη σίτου. Έχει μαστιχωτή υφή και μπορεί να αρωματιστεί με μπαχαρικά και καρυκεύματα για να μιμηθεί τη γεύση του κρέατος. Το Seitan μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα, όπως κεμπάπ και μπριζόλα.

Tofu: Το τόφου είναι μια ευέλικτη πηγή πρωτεΐνης που παράγεται από σπόρους σόγιας. Μπορεί να μαριναριστεί και να ψηθεί στη σχάρα για να δημιουργήσει την υφή κρέατος, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα.

Jackfruit: Το χρησιμοποιούν για την παρασκευή χοιρινού κρέατος επειδή έχει την ίδια υφή με το κρέας. Μπορεί να καρυκευτεί και να ψηθεί αποδίδοντας μια αλμυρή γεύση.

Μανιτάρια Portobello: Τα μανιτάρια Portobello είναι μια γευστική ποικιλία μανιταριών που μπορεί να ψηθεί στη σχάρα και να αποκτήσει την υφήτης μπριζόλας. Αποτελούν δημοφιλή επιλογή για χορτοφαγικά και veganburgers.

Tempeh: Το Tempeh είναι ένα προϊόν σόγιας που έχει υποστεί ζύμωση, έχει γεύση ξηρού καρπού και σφιχτή υφή. Μπορεί να μαριναριστεί και να ψηθεί στη σχάρα για να αποκτήσει γεύση κρέατος.

Αυτές οι vegan εναλλακτικές μπορούν να βρεθούν σε καταστήματα υγιεινής διατροφής, βιολογικών προϊόντων και σε ορισμένα παντοπωλεία. Είναι επίσης ευρέως διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Μπορεί να μην έχουν την ίδια ακριβώς γεύση με το κρέας, αλλά είναι εξίσου ικανοποιητικά και νόστιμα όταν παρασκευάζονται σωστά.

Όσον αφορά τη διατροφική αξία, οι εναλλακτικές λύσεις με βάση τα φυτά μπορούν να παρέχουν μια καλή πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών, ενώ είναι χαμηλότερες σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη από το κρέας. Αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό για όσους θέλουν να βελτιώσουν την υγεία και ευεξία τους.

Πως να φτιάξετε το δικό σας veganκεμπάπ;

Το να φτιάξετε το δικό σας vegan κεμπάπ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα που είναι γεμάτο με φυτικές πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας vegan κεμπάπ στο σπίτι:

Υλικά που θα χρειαστείτε

• Ένατόφου
• Ένα κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους
• Μία πιπεριά σε κύβους
• Ένα μικρό κολοκυθάκι σε κύβους
• Δυο σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Ένα κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• Ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο
• Ένα κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
• Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία για τα σουβλάκια

 ● Ξεκινήστε πιέζοντας το τόφου για να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό. Τυλίξτε το tofu σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο. Βάλτε ένα άλλο πιάτο ή ένα βαρύ αντικείμενο πάνω από το τόφου για να το πιέσετε προς τα κάτω. Αφήστε το να στραγγίσει καλά για μισή ώρα

● Μόλις πατηθεί το τόφου, κόψτε το σε μικρούς κύβους και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.

● Ανακατέψτε καλά τα λαχανικά με τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι.

● Προσθέστε τα καρυκευμένα λαχανικά στο μπολ με το τόφου και ανακατέψτε να ανακατευτούν όλα μαζί.

● Προθερμάνετε το γκριλ ή τη σχάρα σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

● Σουβλίστεένα - ένα τα κομμάτια τόφου με τα λαχανικά, εναλλάξ τόφου και λαχανικά.

● Τοποθετήστε τα σουβλάκια στη σχάρα και ψήστε τα για περίπου 10-15 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι το τόφου και τα λαχανικά να κάνουνκρούστα και να ψηθούν.

● Σερβίρετε συνοδεύοντας με κάποιο ντιπ της αρεσκείας μας, με λίγο ρύζι ή κινόα.

Αυτή η συνταγή για vegan κεμπάπ μπορεί να προσαρμοστεί με βάση τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να κάνετε την δική σας μίξη σε λαχανικά και διάφορα μπαχαρικά, σύμφωνα με τις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Καλή σας απόλαυση!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos