Τουρκία: Η παραίτηση Καραμανλή φούντωσε την οργή των σεισμόπληκτων - «Πάρτε παράδειγμα»

02 Μαρτίου 2023 17:49

Μεγάλη έκταση έχει λάβει στην Τουρκία η είδηση της παραίτησης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή , την επομένη των φονικών σεισμών στη γείτονική χώρα. Μέσα ενημέρωσης και πολίτες αναζητούν υπευθύνους μετά την εθνική τραγωδία και επικροτούν το πολιτικό ήθος των Ελλήνων

Η είδηση της παραίτησης του Κώστα Καραμανλή έχει λάβει μεγάλη έκταση στη γειτονική Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Ιανουαρίου και τους εκατοντάδες μετασεισμούς που ακολούθησαν ισοπεδώνοντας επαρχίες ολόκληρες και προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Έκτοτε μεγαλώνει η οργή των σεισμόπληκτων που κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν για εγκληματικά λάθη, παραλείψεις και τραγικές καθυστερήσεις στην παροχή βοήθειας.

Όπως προκύπτει από τις ιστοσελίδες των καναλιών και των εφημερίδων στην Τουρκία η παραίτηση Καραμανλή, λίγε ώρες μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους Τούρκους που καλούν τους δικούς τους αξιωματούχους να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία.

«Δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος» έγραψε ο κ. Καραμανλής στο μήνυμα παραίτησης.

{https://twitter.com/DevrimZamani4/status/1631212041489854464?s=20}

«Ο υπουργός στην Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα με την παραίτησή του: Ρίξτε μια ματιά στην απέναντι ακτή και πάρτε κι εσείς εδώ παράδειγμα σχολίασε το δίκτο Halk TV» ενώ η ιστοσελίδα της «Τζουμχουριέτ» έγραψε οτι η «Ελλάδα έγινε παράδειγμα» Ο διακεκριμένος Τούρκος δημοσιογράφος, Φατίχ Πορτακάλ, διαμαρτύρονταν μέσω twitter ότι κανείς στην Τουρκία δεν ζήτησε ούτε ένα συγγνώμη μετά τους σεισμούς, πόσο μάλλον δεν παραιτήθηκε.

{https://twitter.com/keremakyil73/status/1631209241137537024?s=20}

Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σκότωσε τουλάχιστον 38 ανθρώπους στην Ελλάδα μετέδωσε το ΝΤV.

 {https://twitter.com/VicdanliYolcu/status/1631212027053068290?s=20}

Ο Τούρκος παραγωγός ταινιών και κωμικός, Σαχάν Γκιοκμπακάρ, έγραψε επίσης με το δικό του ξεχωριστό τρόπο: «Μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωποι, ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών παραιτήθηκε από σεβασμό προς τους νεκρούς. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους κυβέρνηση έχει η Ελλάδα... Τι σημαίνει παραίτηση; Είναι αυτός ο ευρωπαϊκός τρόπος της συγχώρεσης; Κώστα, υπάρχει μια θάλασσα ανάμεσά μας, ρίξε μια ματιά στην απέναντι όχθη και πάρε έμπνευση».

 {https://twitter.com/sgokbakar/status/1630967406578286594?s=20}

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της γείτονος οι πολίτες αφού εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες που έσπευσαν να βοηθήσουν μετά τους σεισμούς ξεσηκώθηκαν, εκφράζοντας την οργή τους για το γεγονόε οτι στην Τουρκία δεν υπήρξε καμία παραίτηση για τους χιλιάδες νεκρούς που θάφτηκαν κάτω απο τα συντρίμμια κτηρίων που κατέρρευσαν.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos