Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 57 οι νεκροί, ταυτοποιήθηκαν οι 36, συνεχίζονται οι έρευνες

03 Μαρτίου 2023 12:57

Στους 57 είναι ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ να δίνει διευκρινίσεις μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση του αριθμού των αγνοουμένων που έχουν δηλωθεί στην αστυνομία.

«Ο αριθμός των νεκρών είναι 57. Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος να προσθέτουν τον αριθμό όσων έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από τους συγγενείς τους. Όσοι έχουν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς» εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ στην ενημέρωση το μεσημέρι της Παρασκευής (3/3) για την σιδηροδρομική τραγωδία

Όπως ανακοινώθηκε μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 νεκροί με τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ να έχει ενημερώσει 11 οικογένειες ενώ η «επώδυνη διαδικασία» συνεχίζεται.

Όσον αφορά τον αριθμό των τραυματιών η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι συνολικά για νοσηλεία παραμένουν 38 από τους επιβάτες του μοιραίου τρένου με τους 31 να είναι σε απλές κλίνες και τους επτά σε ΜΕΘ.

Στην ίδια ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής εξήγησε για την επιχείρηση που διεξάγεται από την υπηρεσία του στο σημείο της τραγωδίας ότι «οι πυροσβέστες πραγματοποιούν σάρωση στις λαμαρίνες και το έδαφος. Σκοπός μας είναι αφενός ο πιθανός εντοπισμός αγνοούμενων και η πιθανή συλλογή ακόμα και μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού που θα βοηθήσουν στη βιολογική ταυτοποίηση».

«Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρυνας» κατέληξε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι αν ο αριθμός των νεκρών αυξηθεί, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει και θα ανέλθει στους 59-60, αυτό θα προκύψει από την ταυτοποιήση του DNA των συγγενών με σορούς η μέλη σορων. Κατά τις ίδιες πηγές δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επιβάτες από το πρώτο βαγόνι που θα παραμείνουν αταυτοποίητοι είτε γιατί εξαΰλωθηκαν είτε λόγω των ψηλών θερμικών φορτίων δεν μπορεί να ταυτοποιήθει το γενετικό υλικό από τμήματα σορών που έχουν ανασυρθεί.

Έφοδος στο Σταθμό Λάρισας

Κι ενώ οι επόμενες ημέρες προδιαγράφεται ότι θα περιστραφούν γύρω από την αναζήτηση των αιτίων του δυστυχήματος, αιφνιδιαστική επιχείρηση εξελίχθηκε χθες στο Σταθμό της Λάρισας, με στόχο την κατάσχεση των πειστηρίων του τραγικού συμβάντος. Ανάμεσα σε αυτά που κατασχέθηκαν, ήταν ηχητικά αρχεία, έγγραφα, σημειώσεις και άλλα στοιχεία που αφορούν την κίνηση των αμαξοστοιχιών και τη λειτουργία του σταθμού. Την έφοδο πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος εποπτεύει την προανάκριση. Η συγκεκριμένη ενέργεια αντικατοπτρίζει τη εκπεφρασμένη βούληση των Αρχών να διερευνήσουν το συμβάν πέραν της ανάληψης της ευθύνης από τον Σταθμάρχη, στα στελέχη του ΟΣΕ, αλλά και του Ιταλικού Ομίλου που ελέγχει την Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ). Επιπρόσθετα, τις επόμενες ημέρες ο κ. Δασκαλόπουλος αναμένεται να προτείνει προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας τον ορισμό ειδικού εφέτη ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos