Δημοσκόπηση GPO: Παραμένει αμετάβλητο το πολιτικό σκηνικό -Απώλειες για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

11 Μαρτίου 2023 16:06

Χωρίς αλλαγές παραμένει το πολιτικό σκηνικό μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της GPO.

Στην πανελλαδική μέτρηση που παρουσιάζουν σήμερα τα Παραπολιτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία παραμένουν μπροστά με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις απώλειες που υπέστη η κυβέρνηση από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Marc: Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τα Τέμπη -Απώλειες για ΝΔ, στάσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 4,6 μονάδων

Είναι ενδεικτικό ότι την δυσαρέσκεια δεν καρπώνονται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που μάλιστα βλέπουν και απώλειες – αν και μικρότερες από ό,τι η ΝΔ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, έναντι 25,6% του ΣΥΡΙΖΑ – μια διαφορά της τάξης των 3,9 ποσοστιαίων μονάδων.

Το κυβερνών κόμμα εμφανίζει απώλειες των 4,3 μονάδων.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. 9,2%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜέΡΑ25 3,3%, η Ελληνική Λύση 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,4%, η Εθνική Δημιουργία 1,4%, Άλλο κόμμα 3,6% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 16,3%.

Υπενθυμίζεται ότι και στην δημοσκόπηση της Marc, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, αποτυπώνονταν το ίδιο αμετάβλητο του πολιτικού σκηνικού.

Στην έρευνα της Marc η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κινούνταν στις 4,6 μονάδες με απώλειες 2,9% για το κυβερνών κόμμα, ενώ απώλειες 0,1% κατέγραφαν επίσης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos