Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Αστυπάλαια: Γιατί καθησυχάζουν Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Παπαδόπουλος

27 Απριλίου 2023 13:08

Καθησυχαστικοί για τις ενδεχόμενες συνέπειες από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο νότια της Αστυπάλαιας εμφανίστηκαν με αναρτήσεις τους στο Facebook οι σεισμολόγοι Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Τσελέντης, ο οποίος είναι διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. εμφανίστηκε απόλυτα κατηγορηματικός ότι από τον σεισμό «δεν υφίσταται ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος ανησυχίας».

Εξήγησε, δε, ότι «έγινε πολύ αισθητός σχεδόν σε όλη τη Κρήτη γιατί τα σεισμικά κύματα διαδόθηκαν πάνω στην λιθοσφαιρική πλάκα που βυθίζεται κάτω από τη Κρήτη».

 
 
seismos-tselentis
 



Από την πλευρά του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ αιτιολογώντας ότι αυτό οφείλεται στο μεγάλο εστιακό βάθος (108 χλμ.) του σεισμού στην Αστυπάλαια.

 
seismos-papadopoulos

Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να ανακοινώνει ότι το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θάλασσα, 25 χιλιόμετρα νότια της Αστυπάλαιας και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 108,4 χιλιομέτρα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos