Tα τρία έργα που αλλάζουν την εικόνα του Πειραιά

07 Μαϊος 2023 16:03

Επιχειρηματικά projects, έργα υποδομών και τουριστικές επενδύσεις που είτε υλοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη αλλάζουν την όψη του Πειραιά.

Έργα που εκτιμάται πως θα συμβάλλουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, βοηθούν στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Το μετρό

Σημαντικό ρόλο στην νέα αυτή η εικόνα διαδραματίζει η γραμμή 3 του μετρό καθώς με αυτή ο Πειραιάς ολοκλήρωσε πλέον όλο τον «κύκλο» των μέσων σταθερής τροχιάς με το τραμ. Η λειτουργία του μετρό αφενός συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφοριακού για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αφετέρου με τη σύνδεση πλέον λιμανιού και αεροδρομίου βοηθάει και στις πιο σύντομες μετακινήσεις των τουριστών που φτάνουν στη χώρα μας.

Ο Πύργος του Πειραιά
Ένα μεγάλο πρότζεκτ που βρίσκεται σε εξέλιξη αποτελεί η κατασκευή του Πύργου του Πειραιά, του λεγόμενου «κοιμώμενου γίγαντα» καθώς από το 1983 όταν και πήρε την τελική εξωτερική του μορφή δεν λειτούργησε ουσιαστικά ποτέ. Στην ολοκλήρωσή του έργου που υπολογίζεται στο τρίτο τρίμηνο του 2023 ο «νέος» Πύργος του Πειραιά θα είναι ένα κτίριο μεικτών χρήσεων

Οι συμφωνίες για την εκμίσθωση των χώρων στους 22 ορόφους του συνεχίζονται, με το 65% να είναι ήδη προμισθωμένο και την επένδυση να υλοποιείται από την Piraeus Tower, τον κοινό επενδυτικό φορέα της Cante Holdings Ltd (όμιλος DIMAND και EBRD) και της PRODEA Investments.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η υπογραφή με τον όμιλο INDITEX η οποία αφορά στη μίσθωση καταστήματος που θα καταλαμβάνει χώρους από το ισόγειο έως και τον 2ο όροφο, για τα brand Zara και Zara Home. Επιφάνεια στο ισόγειο εκμισθώνει και ο βρετανικός κολοσσός αθλητικών ειδών JD Sports. Κατάστημα εστίασης θα αναπτυχθεί επίσης, στο τρίτο όροφο ενώ προβλέπεται και η λειτουργία γυμναστηρίου στον τρίτο και 4ο όροφο. Παράλληλα τους 6 από τους 22 ορόφους μισθώνει η ελληνική start up Dialectica.

Τουριστικές επενδύσεις
Παράλληλα η πόλη βρίσκεται και σε διαδικασία τουριστικής αναβάθμισης, με μια σειρά από επενδύσεις σε ξενοδοχεία να βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού ή υλοποίησης. Ανάμεσα αυτές, το ξενοδοχείο "Athenarum Portus" κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, μία επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ, η «μεταμόρφωση» του ξενοδοχείου Μιστράλ κοντά στη μαρίνα Μικρολίμανου σε Hilton υπό το brand Hampton αλλά επίσης και η επένδυση για τη μετατροπή του Μεγάρου Μεταξά σε 4στερο ξενοδοχείο.

cnn.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos