Εμφυτεύματα Δοντιών - Κίνδυνοι &Επιπλοκές

11 Μαϊος 2023 01:39

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια σύγχρονη, δοκιμασμένη μέθοδος για την αποκατάσταση μια γνάθου όταν λείπει ένα, περισσότερα ή ακόμα και όλα τα δόντια.

Όπως σε όλες τις ιατρικές μεθόδους, έτσι και στα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να εμφανιστούν επιπλοκές και αποτυχίες.

Εμφυτεύματα δοντιών – πόνος
Το πρώτο σημάδι όταν δημιουργείται ένα πρόβλημα στα εμφυτεύματα δοντιών είναι πόνος. Ο ειδικός θα πρέπει πλέον να διαγνώσει αν ο πόνος προέρχεται από επιφανειακή φλεγμονή των ούλων ή από τη γνάθο, στην περιοχή όπου στηρίζεται το εμφύτευμα.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επιβαρύνουν ή ακόμα και να απειλήσουν μια αποκατάσταση με εμφυτεύματα δοντιών. Οι πιο σημαντικοί είναι:

Το σχήμα και μέγεθος της γνάθου
Τα εμφυτεύματα χρειάζονται κόκαλο. Για να μπορέσει το εμφύτευμά σας να στερεωθεί σταθερά στη γνάθο, είναι απαραίτητη επαρκής οστική ουσία. Όταν η γνάθος είναι πολύ χαμηλή, ή πολύ στενή, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα μετά την τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος.

Σωστή τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος
Οι ικανότητες και η εμπειρία του θεράποντος οδοντιάτρου είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για μια επιτυχή εμφύτευση. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα οδοντίατρο ο οποίος έχει κάνει ειδική εκπαίδευση και έχει αποκτήσει ειδικότητα στον τομέα της Εμφυτευματολογίας από παγκοσμίως αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και έχει με τα χρόνια αποκτήσει την απαραίτητη πείρα, ώστε να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες εμφανιστούν.
Επίσης ένας σχολαστικός προεγχειρητικός κλινικός έλεγχος, η ακτινογραφική απεικόνιση με σύγχρονα ψηφιακά συστήματα και η ανάλυση και προγραμματισμός της εμφύτευσης με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών παίζουν ιδιαίτερο ρόλο για μια πετυχημένη εμφύτευση.

Γενικότερες παθήσεις και τακτική λήψη φαρμάκων
Ορισμένες ασθένειες ή φάρμακα , αποτελούν παράγοντα κινδύνουγιαμια εμφύτευση. Τα πιο συνηθισμένα είναι ο σακχαρώδης διαβήτης,η λευχαιμία, ορισμένα είδη καρκίνου , καθώς επίσης η ακτινοβολία & χημειοθεραπεία και η τακτική λήψη ορισμένων φαρμάκωνόπως π.χ. τα διφοσφωνικά, για την πρόληψη και θεραπεία της οστεοπόρωσης.

Στοματική υγιεινή &Κάπνισμα
Καθώς τα εμφυτεύματα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, ορισμένες καθημερινές συνήθειες μπορεί να βλάψουν την υγεία του στόματός μας. Σε αυτά συγκαταλέγεται το κάπνισμα και η κακή στοματική υγιεινή. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι το κάπνισμα συμβάλλει στην ανάπτυξη φλεγμονής γύρω από τα εμφυτεύματα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην πρόωρη απώλειά τους. Εξίσου σημαντική είναι η αφαίρεση των υπολειμμάτων τροφής και η σωστή καθημερινή στοματική υγιεινή, ώστε να αποτρέψουμε την δημιουργία φλεγμονής γύρω από τα εμφυτεύματα – την λεγόμενη περι-εμφυτευματίτιδα.

Πως καταπολεμούμε τον κίνδυνο της Περι-εμφυτευματίτιδας;
Εάν το εμφύτευμα έχει ήδη τοποθετηθεί, μπορείτε να μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονής με τακτικούς ελέγχους με τον οδοντίατρο και σωστή και τη σωστή στοματική υγιεινή. Από τη στιγμή που τα μικρόβιαεγκατασταθούν στους περι-εμφυτευματικούς ιστούς, είναι πολύ πιο δύσκολο να αφαιρεθούν. Η φροντίδα των δοντιών σας και ο καθαρισμός των εμφυτευμάτων σας το πρωί και το βράδυ μειώνουν σημαντικά έναν τέτοιο κίνδυνο.

Ο επαγγελματικός καθαρισμός δύο ή περισσότερες φορές το χρόνο από τον οδοντίατροπροάγει επίσης την στοματική υγεία ελαχιστοποιώντας τις επιπλοκές και τους κινδύνους απώλειας ενός εμφυτεύματος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos