Φυσιολογικός Τοκετός: Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις

17 Μαϊος 2023 14:23

Ο φυσιολογικός τοκετός αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τις περισσότερες γυναίκες, αν όχι για όλες, και είναι πολύ λογικό. Κάθε γυναίκα που φτάνει στον προορισμό αυτού του μαγευτικού ταξιδιού, που λέγεται εγκυμοσύνη, αδημονεί για τη στιγμή που θα πάρει στην αγκαλιά της το μωράκι μας και, εφόσον καταφέρει να το φέρει στον κόσμο με φυσιολογική γέννα, είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο.

Ο μαιευτήρας – γυναικολόγος της μέλλουσας μανούλας είναι σίγουρα βασικό κλειδί στη διαδικασία, καθώς η εμπειρία του τόσο στο μαιευτικό κομμάτι όσο και στο ψυχολογικό αποδεικνύεται καθοριστική.

Ο Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Δρ. Ελευθέριος Αναστασάκης, είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία.

Επιπλέον, δεν σταματά να ενημερώνεται και να εκπαιδεύεται γύρω από τα θέματα που αφορούν τον τομέα του, κάνοντας κάθε γυναίκα να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια υπό τη φροντίδα και την καθοδήγησή του.

toketos 102

toketos 103  

Φωτογραφίες από το ιατρείο του Δρ. Αναστασάκη στην Κηφισιά.

 Βασικές πληροφορίες για τον φυσιολογικό τοκετό

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι πάντα η πρώτη επιλογή, εφόσον προβλέπεται να είναι ασφαλής και για τη μέλλουσα μαμά και για το μωράκι. Συστήνεται να αποφεύγεται μόνο σε περίπτωση ενδεχόμενου κινδύνου για την υγεία και των δύο, κάτι που συζητάται πάντα ανά περίπτωση με τον μαιευτήρα.

Τα 2 στάδια και η διάρκεια του φυσιολογικού ή κολπικού τοκετού

Οι πόνοι και τα επακόλουθά του αποτελούν το 1ο από τα δύο στάδια, με την έναρξη της ώθησης του μωρού να ακολουθεί και να ορίζεται ως το 2ο στάδιο. Η διάρκεια μιας φυσιολογικής γέννας είναι κάτι που δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί με ακρίβεια, καθώς η κατάσταση της εκάστοτε εγκύου, οι ενδεχόμενες επιπλοκές και φυσικά η εμπειρία του μαιευτήρα είναι 3 βασικοί παράγοντες που δεν μπορούν να δώσουν από πριν μια σαφή εικόνα ως προς τη διάρκεια.

toketos 104

toketos 105

Φωτογραφίες από το ιατρείο του Μαιευτήρα Χειρουργού Γυναικολόγου στις Αχαρνές.

Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται ένας έμπειρος και καταρτισμένος μαιευτήρας – γυναικολόγος, όπως ο Δρ. Αναστασάκης. Εξασφαλίζοντας τη γνώση και την εμπειρία του ειδικού, οι πιθανότητες να προκύψει κάτι απρόσμενο ελαχιστοποιούνται.  

Επικοινωνήστε σήμερα με τον Μαιευτήρα Χειρουργό Γυναικολόγο Δρ. Ελευθέριο Αναστασάκη, κλείστε το ραντεβού σας σε Αχαρνές ή Κηφισιά και μάθετε για την προετοιμασία, αυτό που ακολουθεί μετά τον τοκετό και όλα όσα είναι σημαντικό να γνωρίζετε για αυτό το μοναδικό ταξίδι!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos