Σπουδές στο εξωτερικό; Πως να προετοιμαστείτε κατάλληλα

18 Μαϊος 2023 15:17

Τα ανέμελα μαθητικά χρόνια έφτασαν στο τέλος τους και είστε έτοιμοι να πάρετε μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην ζωή σας, αυτή του τι θα κάνετε με το μέλλον σας.

Αν έχετε αποφασίσει να αφήσετε, έστω για ένα διάστημα, την Ελλάδα και να σπουδάσετε στο εξωτερικό προκειμένου να ακολουθήσετε το όνειρό σας και να πετύχετε στο μέλλον τους επαγγελματικούς σας στόχους, δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω πως μπορείτε να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

  • Κάντε εκ των προτέρων έρευνα για της επιλογές στέγασης

Με τίποτα δεν θέλετε να φτάσετε στην χώρα που έχετε επιλέξει να σπουδάσετε και να μην έχετε προγραμματίσει που θα διαμείνετε, για αυτό ξεκινήστε από νωρίς την έρευνα για τις επιλογές στέγασης. Μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε σε κάποια φοιτητική εστία, σε κοιτώνες της σχολής ή αν έχετε την οικονομική άνεση να νοικιάσετε κάποιο σπίτι που να σας αρέσει και να σας βολεύει. Ό,τι και αν επιλέξετε ωστόσο φροντίστε να έχετε κάνει μια καλή έρευνα πριν προβείτε στην επιλογή σας.

  • Σκεφτείτε αν θα χρειαστείτε φοιτητική Visa

Δεν χρειάζονται όλοι οι φοιτητές του εξωτερικού φοιτητική Visa, ωστόσο αν την χρειάζεστε θα πρέπει να έχετε προνοήσει για αυτό. Αν σκοπεύετε να σπουδάσετε σε κάποια χώρα της Ευρώπης δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτό, όμως αν έχετε προγραμματίσει να μετακομίσετε εκτός Ευρώπης για σπουδές, είναι βέβαιο πως θα την χρειαστείτε. Η διαδικασία έκδοσης της φοιτητικής Visaαπαιτεί χρόνο για αυτό προγραμματίστε την πολύ πριν από την ημερομηνία αναχώρησής σας, ενώ θα σας συμβουλεύαμε να είστε πολύ προσεκτικοί με την διαδικασία καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε εσάς και το πανεπιστήμιό σας.

  • Κάντε μαθήματα ξένων γλωσσών

Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα του πανεπιστημίου μπορεί να μην είναι απαραίτητο να γνωρίζετε κάποια άλλη γλώσσα πλην των Αγγλικών, ωστόσο αν έχετε έστω και κάποια μικρή γνώση της γλώσσας της χώρας που θέλετε να διαμείνετε, θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να την εξερευνήσετε, να κατανοήσετε τον πολιτισμό της και φυσικά να κοινωνικοποιηθείτε. Μπορείτε πριν πάτε στο εξωτερικό να ξεκινήσετε να μαθαίνεται κάποιες βασικές λέξεις στα Γαλλικά ή τα Ρωσικά για παράδειγμα και στην συνέχεια να εγγραφείτε σε κάποιο τμήμα εκμάθησης της γλώσσας δια ζώσης ή online.

  • Κάντε σωστή οικονομική διαχείριση

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι σίγουρο πιο δαπανηρές από όσο αν σπουδάζατε σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο. Ακόμη και αν επιλέξετε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, το κόστος ζωής σε πολλές χώρες είναι πιο υψηλό, ενώ δεν είναι πάντα εφικτό να εργάζεστε ενόσω σπουδάζετε. Αν το έχετε αποφασίσει αρκετά νωρίς, σας προτείνουμε να μαζέψετε ένα ποσό εκ των προτέρων, ώστε να μην ζοριστείτε κατά την διάρκεια των σπουδών σας. Φυσικά η σωστή οικονομική διαχείριση είναι το παν ώστε να μην αντιμετωπίσετε κανένα οικονομικό πρόβλημα!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos