Πως οι σύγχρονοι σχεδιαστές χρησιμοποιούν φωτιστικά οροφής και ηλιακά φωτιστικά στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού!

01 Ιουνίου 2023 13:10

Τα τελευταία χρόνια, την εκτίμηση των καταναλωτών έχει κερδίσει η χρήση τόσο των φωτιστικών οροφής όσο και των ηλιακών φωτιστικών για τον εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού.

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία και η αυξανόμενη ενεργειακή κατανάλωση έχουν επηρεάσει σημαντικά την αγορά φωτισμού LED. Οι καταναλωτές ψάχνουν όλο και περισσότερο για βιώσιμες λύσεις,πιο φιλικές προς το περιβάλλον και με λιγότερη κατανάλωση στο ρεύμα.

Τα φωτιστικά οροφής αποτελούσαν πάντα το βασικό στοιχείο στην σχεδίαση εσωτερικών χώρων. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές φτάνουν πολλές φορές στα άκρα ενσωματώνοντας στα φωτιστικά οροφής περίτεχνα σχέδια και μοναδικά στυλ. Τα τελευταία χρόνια είναι της μόδας τα υπερμεγέθη φωτιστικά με σύγχρονο στυλ και περίεργα σχέδια, που εστιάζουν σε κάποιο σημείο μέσα στον χώρο. Συνήθως είναι κρεμασμένα σε συστάδες σε διαφορετικά ύψη για να παρέχουν μια διαφορετική αισθητική. Τα κρεμαστά φωτιστικά βιομηχανικού στυλ για παράδειγμα, δίνουν παράλληλα μια μοντέρνα αλλά και μία vintage αίσθηση στο χώρο.

Ο χωνευτός φωτισμός, γνωστός και ως φωτισμός σποτ, είναι μια άλλη δημοφιλής τάση στα φωτιστικά οροφής. Παρέχει μια κομψή και καθαρή εμφάνιση που είναι ιδανική για μοντέρνα και μινιμαλιστικά σχέδια εσωτερικών χώρων. Πολλές φορές τα φωτιστικά αυτά είναι τόσο διακριτικά που περνούν απαρατήρητα, παρέχοντας ωστόσο άπλετο φως στο χώρο και ειδικά σε σημεία που θέλουμε να τονίσουμε.

Οι πολυέλαιοι, το βασικό σύμβολο της κομψότητας και της χλιδής, έχουν επίσης εξελιχθεί. Οι σχεδιαστές πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά, όπως το ξύλο, το μέταλλο και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, ξεφεύγοντας από τα συμβατικά σχέδια. Ιδιαίτερα οι αφηρημένοι και γεωμετρικοί πολυέλαιοι είναι πολύ στην μόδα.

Σε αντίθεση με τα εσωτερικά φωτιστικά οροφής, τα ηλιακά φωτιστικά προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών για την εξωτερική σχεδίαση και τον φωτισμό του χώρου. Η επιλογή ηλιακών φωτιστικών είναι η επιτομή μιας φιλικής προς το περιβάλλον λύσης. Αξιοποιούν την ενέργεια από τον ήλιο, μειώνοντας την οικιακή κατανάλωση ρεύματος.

Τα επιδαπέδια ηλιακά φωτιστικά είναι μια δημοφιλής επιλογή για τον φωτισμό εξωτερικών χώρων κατά μήκος των διαδρόμων, των μονοπατιών στον κήπο παρέχοντας ασφάλεια, ενώ προσθέτουν μια διαφορετική αισθητική στον εξωτερικό χώρο. Αυτά τα φώτα είναι συχνά σχεδιασμένα για να μιμούνται φυσικά στοιχεία, όπως πέτρες ή φυτά, που συνδυάζονται άψογα με το γύρω τοπίο.

Οι ηλιακοί προβολείς είναι μια άλλη αγαπημένη τάση φωτισμού για εξωτερικούς χώρους. Μπορούν να τονίσουν βασικά χαρακτηριστικά του κήπου ενός σπιτιού, όπως ένα άγαλμα, ένα υδάτινο στοιχείο ή ένα αρχιτεκτονικό σημείο του σπιτιού. Η γωνία και η ένταση του φωτός μπορούν συχνά να ρυθμιστούν για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα αδιάβροχα ηλιακά φώτα χρησιμοποιούνται για την διακόσμηση και τον φωτισμό ενός υδάτινου χώρου όπως μπορεί να είναι μια πισίνα ή μια λίμνη στον κήπο. Προσδίδουν μια ρομαντική αιθέρια ατμόσφαιρα, για όποιον θέλει να απολαύσει μια βόλτα το βράδυ στον κήπο ή να πιει ένα ποτό στην πισίνα τη νύχτα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής χρώματος στον φωτισμό, ανάλογα με την ατμόσφαιρα που θέλουμε να έχουμε και την διάθεση μας.

Πολλοί σχεδιαστές ενσωματώνουν ηλιακά φώτα σε έπιπλα βεράντας και κήπου, όπως τραπέζια, παγκάκια, ακόμη και ομπρέλες. Η ενσωμάτωση φωτισμού σε έπιπλα εξωτερικού χώρου δεν παρέχει μόνο λειτουργικότητα αλλά και μια φουτουριστική αίσθηση διαβίωσης.

Τέλος, τόσο τα φωτιστικά οροφής όσο και τα ηλιακά φωτιστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ευφάνταστους τρόπους για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα, νααναδείξουν τα διάφορα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και να προωθήσουν την βιωσιμότητα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos