Αθλητισμός στον ήλιο; Τι πρέπει να προσέξετε!

07 Ιουνίου 2023 17:17

Τα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους, στην ύπαιθρο ή στην θάλασσα είναι υπέροχα καθώς σας δίνουν την ευκαιρία να αλλάξετε παραστάσεις και να ασκηθείτε στον καθαρό αέρα.

Ωστόσο είναι γεγονός ότι αυτού του είδους η άσκηση απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή, καθώς ο καυτός ήλιος της χώρας μας και οι υψηλές θερμοκρασίες απειλούν την υγεία σας. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε αν συνηθίζετε να αθλείστε στον ήλιο και απολαύστε κάθε λεπτό από την άθλησή σας!

Εξοπλιστείτε με αντιηλιακό, καπέλο και γυαλιά

Ακόμη και αν δεν είναι καλοκαίρι, το καπέλο, τα γυαλιά και φυσικά το αντιηλιακό είναι mustαν συνηθίζετε να κάνετε κάποιο σπορ σε εξωτερικό χώρο. Οι ακτίνες του ηλίου έχουν την δυνατότητα να σας προκαλέσουν έγκαυμα και το τελευταίο που θέλετε είναι να υποφέρετε από πόνο και να αναζητάτε τις καλύτερες αλοιφές για κάψιμο. Προστατευτείτε και φροντίστε, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, να ανανεώνετε το αντιηλιακό σας κάθε είκοσι λεπτά. Θα σας συμβουλεύαμε να προτιμήσετε ένα αντιηλιακό που να μην φεύγει με την εφίδρωση, ενώ όσοναφορά τα γυαλιά είναι προτιμότερο να κινηθείτε σε ελαφριά γυαλιά – μάσκα που να καλύπτουν όλο το μάτι πλευρικά.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση

Η έκθεση στον ήλιο απαιτεί ενυδάτωση, ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση του οργανισμού σας και κατ’ επέκταση την κόπωση. Ξεκινήστε να πίνετε νερό ή κάποιο ρόφημα με ηλεκτρολύτες τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν αρχίσετε την άθλησή σας και αποφύγετε μία – δύο ώρες πριν να έχετε καταναλώσει υγρά όπως ο καφές ή το αλκοόλ που αφυδατώνουν τον οργανισμό. Φυσικά θα πρέπει να έχετε μαζί σας αρκετό νερό ώστε να ενυδατώνεστε κατά την διάρκεια της άσκησης, ενώ αν θέλετε να καταναλώσετε κάποια τροφή πριν την γυμναστική καλό θα ήταν να επιλέξετε φρούτα, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Επιλέξτε τα κατάλληλα ρούχα

Όταν πρόκειται να αθληθείτε στον ήλιο πρέπει τα ρούχα που έχετε επιλέξει να φορέσετε να είναι σύμμαχός σας. Για παράδειγμα αν δεν θέλετε να ψάχνετε για κρέμες συγκάματος, αποφύγετε τα πολύ στενά ρούχα που δεν επιτρέπουν στην επιδερμίδα σας να αναπνέει και προτιμήστε ποιοτικά, βαμβακερά, διαπνέοντα υφάσματα. Θα σας συμβουλεύαμε να μην καταφύγετε σε υφάσματα από νάιλον, ενώ αποκλείστε την εναλλακτική να αθληθείτε χωρίς μπλούζα. Ο ήλιος πλέον είναι πολύ επικίνδυνος και οφείλετε να προστατεύετε το σώμα σας από θερμοπληξία, εγκαύματα ή σε ακόμη σοβαρότερες περιπτώσεις δερματικά προβλήματα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos