Αυτή είναι η νέα μάρκα αυτοκινήτου που ήρθε στην Ελλάδα -Ποιος τη φέρνει

08 Ιουνίου 2023 13:35

Δυναμικό μπάσιμο στην ελληνική αγορά πραγματοποιεί η πολλά υποσχόμενη ιταλική εταιρεία XEV, η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Μια ακόμη νέα μάρκα έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο να κυριαρχήσει στον ραγδαία αναπτυσσόμενο χώρο της αστικής μικροκινητικότητας.

Πρόκειται για την ιταλική εταιρεία “XEV” που, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του carandmotor, έχει εισαγωγέα την εταιρεία Σπανός ΑΕ, η οποία αριθμεί πάνω από 50 χρόνια ζωής στην αγορά αυτοκίνητου της χώρας μας.

Η XEV (Χ-Electrical Vehicle) ιδρύθηκε το 2018 εντάσσοντας από την αρχή στο δυναμικό της στελέχη με πλούσια εμπειρία στον χώρο της αυτοκίνησης.

 Το πρώτο επιχειρηματικό εγχείρημα της πολλά υποσχόμενης εταιρείας είναι το διθέσιο Yoyo, ένα στιλάτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ενσωματώνει πολλά εκτυπωμένα μέρη και μπαταρία που αντικαθίσταται.
 

Οι πρώτες συστάσεις του Yoyo με τον αυτοκινητικό κόσμο έγιναν του 2019 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τορίνο όπου και απέσπασε βραβείο σχεδίασης, ενώ από το 2021 διατίθεται -μεταξύ άλλων- στην αγορά της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας, καταγράφοντας μεγάλη εμπορική επιτυχία, που μεταφράζεται σε πάνω από 10.000 πωλήσεις.

ΧΕΩ02

 

Ποιο είναι το XEV Yoyo που έφτασε στην Ελλάδα

Με μήκος 2,53 μέτρα, πλάτος 1,5 μ., ύψος 1,56 μ., κύκλο στροφής μικρότερο από 8 μέτρα, και βάρος 450 κιλά (χωρίς την μπαταρία), το Yoyo δεν συναντά καμιά δυσκολία να κινηθεί εντός της αστικής ζούγκλας, ενώ ενσωματώνει και έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη 20 ίππων στον πίσω άξονα.

 

Η τελική ταχύτητα του Yoyo ανέρχεται σε 80 χλμ./ώρα, διασφαλίζοντας ότι το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί άκοπα στις κεντρικές αρτηρίες της ελληνικής πρωτεύουσας και των άλλων μεγαλουπόλεων της χώρας μας.

Η φόρτιση της μπαταρίας του, από το 30 στο 100% της χωρητικότητάς, μέσω οικιακής πρίζας διαρκεί 4 ώρες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης της μπαταρίας του (Battery Swapping System) με μια πλήρως φορτισμένη, μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά, παρέχοντας σημαντική διευκόλυνση στον κάτοχο του αυτοκινήτου.

 

Κατά την εξέλιξη του μοντέλου, το οποίο φέρει αυτοφερόμενο αμάξωμα, δόθηκε μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια των επιβατών, κάτι που πιστοποιείται από την παρουσία ατσάλινου πλαισίου υψηλής αντοχής που είναι συμμορφώνεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Στην καμπίνα του αυτοκινήτου κυριαρχεί μια μοντέρνα ατμόσφαιρα, παρουσία μιας οθόνης αφής 10,2 ιντσών με λειτουργία Mirror Screen (προαιρετικός εξοπλισμός) στο κέντρο του ταμπλό, με το μοντέλο να εξοπλίζεται επίσης από air condition, ABS, LED φώτα (εμπρός/πίσω), ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, 3 θύρες USB κ.α.

 

Παράλληλα, φέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, όντας διαθέσιμο σε 9 χρώματα, με επιπλέον επιλογές ξεχωριστού χρωματισμού ορισμένων τμημάτων.

Το XEV Yoyo ξεκινά την εμπορική πορεία του στην ελληνική αγορά όπως προείπαμε μέσω της εταιρείας Σπανός ΑΕ, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνουν γνωστές και οι τιμές του.

carandmotor.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos