Πύλος: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών - 59 οι νεκροί, 104 οι διασωθέντες

14 Ιουνίου 2023 14:16

Μεγάλη επιχείρηση έχει στηθεί από τα ξημερώματα στο Λιμάνι Καλαμάτας για την υποδοχή, φροντίδα και περίθαλψη των 100 διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Δεκάδες ασθενοφόρα ήρθαν για να παραλάβουν όσους χρειάζονταν να διακομιστούν στο Νοσοκομείο, ενώ με τον συντονισμό της 6ηςΥΠΕ και τη συνδρομή  Περιφέρειας, Δήμου Καλαμάτας, Ερυθρού Σταυρού, Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας,  έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να τύχουν φροντίδας οι άνθρωποι αυτοί.

Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για πολύνεκρο ναυάγιο, ήδη έχουν ανασυρθεί 50 νεκροί, ενώ εκφράζονται φόβοι για πολλούς περισσότερους, καθώς  εκτιμάται από τις αρχές ότι στο αλιευτικό σκάφος επέβαιναν σχεδόν 700 άτομα, κάτι που δείχνει και το μέγεθος της τραγωδίας.

Στο Λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν με θαλαμηγό που τους περισυνέλεξε, οι 100 διασωθέντες μετανάστες και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις αποθήκες του Λιμανιού. Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές, το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ, στη Λιβύη. Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές ότι στο σκάφος επέβαινε πολύ μεγάλος αριθμός μεταναστών.

NAVAGIODSC-0807

Οι 100 διασωθέντες μετανάστες έφτασαν περίπου στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι της Καλαμάτας με το σκάφος «Mayan Queen IV», σημαίας Νήσων Κέιμαν

NAVAGIODSC-0808

NAVAGIODSC-0809

NAVAGIODSC-0814

45 άτομα των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού σώματος ήρθαν από την Πάτρα και Κυλλήνη

NAVAGIODSC-0815

NAVAGIODSC-0827

NAVAGIODSC-0833

NAVAGIODSC-0838

Στο λιμάνι Καλαμάτας ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο-Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η άφιξη και της Προέδρου της Δημοκρατίας στις 4 το μεσημέρι στο Λιμάνι Καλαμάτας

Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 03.30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία της Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.

NAVAGIODSC-0845

100 διασωθέντες μετανάστες στο Λιμάνι της Καλαμάτας

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν διασωθεί 104 άνθρωποι εκ των οποίων οι τέσσερις, που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας, έχουν μεταφερθεί ήδη στο νοσοκομείο, μέσω μεγάλης επιχείρησης που στήθηκε ανοιχτά της Πύλου, όπου και έγινε αεροδιακομιδή με Super Puma στην Καλαμάτα και στη συνέχεια τους παρέλαβαν 2 ασθενοφόρα και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο.

NAVAGIODSC-0847

NAVAGIODSC-0851

NAVAGIODSC-0855

NAVAGIODSC-0856

NAVAGIOimage00002

NAVAGIOimage00007

messinialive.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos