Εννέα συλλήψεις για το ναυάγιο – Το σκάφος απέπλευσε από την Αίγυπτο

15 Ιουνίου 2023 20:30

Σε εννέα συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, σύμφωνα με πηγή του υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας.

Οι έρευνες για τις συνθήκες, τις αιτίες και τους υπεύθυνους του πολύνεκρου ναυαγίου στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκονται 8 άτομα με καταγωγή από την Αίγυπτο.

Το αλιευτικό σκάφος φαίνεται πως είχε αποπλεύσει από την Αίγυπτο, έκανε στάση στη Λιβύη και συνέχισε με προορισμό την Ιταλία.

Στο λιμεναρχείο Καλαμάτας, ο επικεφαλής της Frontex ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών. Καταφτάνουν στην περιοχή συγγενείς μεταναστών που επέβαιναν στο «Αντριάνα», ψάχνοντας εναγωνίως τους δικούς τους.

«Είμαι εδώ για να κατανοήσω καλύτερα τι συνέβη και τον ρόλο της Frontex. Είμαι εδώ επίσης για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη βοήθειά μου στους Ελληνες συναδέλφους που έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές» πρόσθεσε ο κ. Λάιτενς κάνοντας λόγο για ένα «φρικτό γεγονός».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos