Εύκολες δροσερές σπιτικές λιχουδιές για σκύλους

16 Ιουνίου 2023 17:07

Με τις θερμοκρασίες έξω να φτάνουν στα ύψη τώρα το καλοκαίρι, είναι λογικό ο σκύλος σας να ζητάει κάτι δροσερό σαν λιχουδιά. Τι μπορείτε να φτιάξετε που να είναι ταυτόχρονα δροσιστικό και υγιεινό;

Οι παγωμένες λιχουδιές για σκύλους είναι μια μεγάλη έκπληξη!. Όχι μόνο θα βοηθήσουν στο να δροσιστεί ο σκύλος σας, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν να ανακουφιστεί από την πλήξη, όταν είναι κλεισμένος μέσα.

Όπως με κάθε νέα λιχουδιά, ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα, για να βεβαιωθείτε ότι το πεπτικό σύστημα του σκύλου σας μπορεί να διαχειριστεί τη νέα τροφή, χωρίς να κάνει εμετό ή/και διάρροια. Να θυμάστε ότι οι λιχουδιές θα πρέπει να περιορίζονται σε ένα μικρό μέρος (σκεφτείτε περίπου το 5%) της διατροφής του σκύλου σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες για υγιεινές, κρύες λιχουδιές που θα λατρέψει ο σκύλος σας:

Παγωτό για σκύλους
Τα σκυλάκια λατρεύουν το πραγματικό παγωτό, αλλά είναι ανθυγιεινό… Η ζάχαρη κάνει τον αριθμό των θερμίδων πολύ υψηλό και η ποσότητα γαλακτοκομικών μπορεί να προκαλέσει εμετό ή διάρροια. Πώς να φτιάξετε μια υγιεινή επιλογή παγωτού για σκύλους, εύκολα και γρήγορα; Ακολουθεί η συνταγή:

1 ώριμη μπανάνα
110 γραμμάρια απλό γιαούρτι (κατά προτίμηση χωρίς λακτόζη)
1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο (το κρεμώδες είναι καλύτερο)
Ανακατέψτε τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ. Αδειάστε το μείγμα σε τρία ή τέσσερα διαφορετικά μικρά δοχεία και καταψύξτε τα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ποσότητες κάθε συστατικού για να έχετε τη γεύση και την υφή που αρέσει περισσότερο στο σκύλο σας.

Σκύλος λιχουδιά

Αφήστε τις λιχουδιές στο δοχείο και σερβίρετε μία στον σκύλο σας, αλλά φροντίστε να τον επιβλέπετε (για να μην φάει το δοχείο). Αυτές οι λιχουδιές θα διαρκέσουν περισσότερο αν δεν τις βγάζετε από τα δοχεία τους. Πειραματιστείτε με μείγματα, όπως ψιλοκομμένα μήλα, καρότα ή άπαχο κρέας.

Puppy Ice Pops
Για γρήγορα και εύκολα κατεψυγμένα pops που θα λατρέψουν τα σκυλάκια σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα συστατικό: ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό βοδινού κρέατος. Ψάξτε για έναν που είναι χωρίς λιπαρά, ανάλατος ή με χαμηλό νάτριο και δεν περιέχει συστατικά, όπως κρεμμύδι ή σκόρδο.

Αδειάστε το ζωμό σε θήκες για παγάκια ή σε μίνι φόρμες για μάφιν και καταψύξτε τον όλη τη νύχτα. Και πάλι, πειραματιστείτε με μείγματα όπως ψιλοκομμένα καρότα, μήλα ή άπαχο κρέας.

Για ένα φρουτώδες pop, δοκιμάστε να καταψύξετε αραιωμένο χυμό χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Ή, μπορείτε να κόψετε ένα καρπούζι σε κομμάτια και να τα καταψύξετε. Τα σκυλιά λατρεύουν αυτές τις ήπια γλυκές κατεψυγμένες λιχουδιές μια ζεστή μέρα, και ίσως τις απολαύσετε κι εσείς.

Παιδικές τροφές
Δεν έχετε όρεξη να φτιάξετε λιχουδιές για τον σκύλο σας; Πάρτε παιδικές τροφές από τα καταστήματα. Οι φόρμουλες με μοσχάρι, κοτόπουλο, γλυκοπατάτα και φρούτα (μήλο ή μπανάνα) λειτουργούν ιδιαίτερα καλά για το σκυλάκι σας. Καταψύξτε τη συσκευασία κατά τη διάρκεια της νύχτας και, στη συνέχεια, σερβίρετε, για ένα γρήγορο σνακ!

mypet.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos