300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Νέες ταυτότητες: Θα κοστίζει 10 ευρώ η έκδοσή τους - Πότε θα είναι διαθέσιμες

11 Ιουλίου 2023 14:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Νέες ταυτότητες: Θα κοστίζει 10 ευρώ η έκδοσή τους - Πότε θα είναι διαθέσιμες

test2

test2

Πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες που αναμένονται εδώ και αρκετά χρόνια, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη να προαναγγέλει πως η παρουσιασή τους θα γίνει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε συνέντευξή του στο Action 24 σήμερα το πρωί ο υπουργός ρωτήθηκε για τις νέες ταυτότητες και τόνισε πως θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, το κόστος τους θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχει προβλεφθεί από το 2018 και θα έχουν ημερομηνία λήξεως στα 10 χρόνια. «Η παρουσίαση θα γίνει στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», είπε και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα σύστημα «γεωεντοπισμού» σε αυτές αλλά θα είναι έγγραφα που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη.

Την επόμενη ημέρα από την παρουσιασή τους, οι νέες ταυτότητες θα είναι διαθέσιμες για έκδοση. Όσο για το κόστος των 10 ευρώ, είναι αυτό που ισχύει και τώρα για την έκδοση νέας ταυτότητας σε περίπτωση που αυτή δεν έχει κλαπεί ή απωλεθεί.

Παράλληλα, όπως είπε το πρωί της Τρίτης ο Νότης Μηταράκης, μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα μπορέσει να απαλλαχθεί ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών από εργασίες που αφορούν στη γραφειοκρατία και να βρεθούν στους δρόμους για να επιτευχθεί ο στόχος της καλύτερης αστυνόμευσης, πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και ειδικά των μικρών εκφάνσεων αυτής που αφορούν στις γειτονιές. Μάλιστα επεσήμανε πως αυτός είναι ένας από τους βασικούς στόχους που θέτει τους επόμενους 12 μήνες.

Ο κ. Μηταράκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως πέρα από τα ζητήματα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας πρέπει να υπάρχει και η πρόληψη φέρνοντας το παράδειγμα των συζητήσεων που γίνονται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να υπάρξουν αυστηρότερες ποινές σε μικρά παραπτώματα. Έτσι, όπως τόνισε, «θα πρέπει να μειώσουμε την πιθανότητα κάποιος, πριν προβεί σε αντικοινωνική συμπεριφορά, να σκεφτεί πως δεν θα έρθει αντιμέτωπος με την Ελληνική Δικαιοσύνη».

 Παράλληλα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στα ζητήματα φύλαξης των Πανεπιστημίων, σημείωσε πως το πλαίσιο της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» επανεξετάζεται και πως θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να γίνει αντιληπτό πως η παιδική και εφηβική παραβατικότητα είναι ένα πρόβλημα που αφορά το σύνολο της κοινωνίας και πως δεν λύνεται με φυλακίσεις παρά μόνο σε ακραία περιστατικά. Όπως είπε, η παρέμβαση της Αστυνομίας θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση, αφού η πολιτεία πρέπει να στηρίξει τις οικογένειες και την σχολική κοινότητα και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα προλαβαίνει τις αντικοινωνικές συμπεριφορές.

 Αναφερόμενος στο περιστατικό με το θάνατο νεαρού άνδρα στο Μοσχοχώρι, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως έχει δοθεί οδηγία για επανεκπαίδευση όλων των αστυνομικών για περιπτώσεις καταδίωξης και εμπλοκής. Όπως είπε, αυτή θα γίνει με ένα ήδη υπάρχον πλαίσιο το οποίο αναθεωρήθηκε τελευταία φορά το 2021 και θα ξεκινήσει άμεσα σε όλες τις Γενικές Διευθύνσεις της χώρας. Σημείωσε, ακόμη, πως για το εν λόγω περιστατικό δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αφού είναι εν εξελίξει η έρευνα ενώ ο εισαγγελέας,προφανώς λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, έκρινε πως ο εμπλεκόμενος αστυνομικός δεν πρέπει να προφυλακιστεί.

 Μιλώντας για το μεταναστευτικό ο κ. τόνισε πως ο φράχτης του Έβρου θα επεκταθεί όπως έχει ήδη αποφασιστεί, ενώ εντός του Ιουλίου ξεκινούν τα έργα. «Προσπαθούμε να διαλύσουμε τα κυκλώματα λαθροδιακίνησης που μετουσιώνονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Πρέπει να υπάρχει καλύτερη συνεργασία από την πλευρά της Τουρκίας, να αποτρέπει τις παράνομες αναχωρήσεις όπως ορίζει η Κοινή Δήλωση του 2016», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης.

 Τέλος, ο κ. Μηταράκης απάντησε και για ένα περιστατικό που αποκαλύφθηκε στον Τύπο, κατά το οποίο ο ίδιος ενώ βρισκόταν με τη συνοδεία του, βρέθηκε από την Τροχαία να τον σταματούν για αλκοτέστ. Όπως είπε το περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, δεν οδηγούσε ο ίδιος, ενώ πήγαν όλα καλά κατά τον έλεγχο. Μάλιστα όπως είπε, συνομίλησε με τους αστυνομικούς οι οποίοι χάρηκαν βλέποντας την πολιτική ηγεσία να συζητά μαζί τους.

protothema.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση όσα ακούστηκαν για τα πανηγύρια και τις ψησταριές: «Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο» (Bίντεο)
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Παράταση για αίτηση έως 14 Μαΐου
  • Κρουαζιέρα: Από Ritz-Carlton μέχρι Four Season – Έως 215.000 δολ. για ταξίδια στις ελληνικές θάλασσες
  • Δεν απαγορεύεται η λειτουργία ψησταριών στα πανηγύρια - Τι λένε από τα αρμόδια υπουργεία
  • Τέλος οι υπαίθριες ψησταριές και τα σουβλάκια στα πανηγύρια – Φαγητό μόνο με catering, αντιδρούν οι σύλλογοι λόγω του κόστους
  • Κοινωνικός τουρισμός 2025: Τα 4+2 νησιά που εξασφαλίζουν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τι πρέπει να κάνεις για να μην...
Τουρισμός για Όλους 2023: Στο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025
Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή «Κριός» της Παροικίας Πάρου, για την πρόσδεση σκαφών

Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσ...

09 Μαϊος 2025
Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο Ίδρυμα/SKY HOPE για το ελικόπτερο αεροδιακομιδών

Πάρος: Διευκρινίσεις από Βελέντζειο...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ξερολιθιά: Η πέτρα που κρατά ζωντανή την Τήνο (βίντεο)

Ξερολιθιά: Η πέτρα που κρατά ζωνταν...

13 Μαϊος 2025
Πάρος - Παροικία: Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στο αρχαίο εργαστήριο γλυπτικής

Πάρος - Παροικία: Νέα αρχαιολογικά...

13 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτό είναι το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο νησί

Πάρος: Αυτό είναι το πρόγραμμα των...

13 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ