Εύβοια: Η φωτιά μπήκε στο χωριό Πλατανιστός και καίει σπίτια – Τριπλό πύρινο μέτωπο στο νησί

24 Ιουλίου 2023 18:30

Καίγεται η Εύβοια! Η φωτιά μπήκε μέσα στο χωριό Πλατανιστός, καίγοντας σπίτια! Συνολικά, τρεις νέες πυρκαγιές μαίνονται στο νησί.

Στο χωριό Πλατανιστός του δήμου Καρύστου, μπήκε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (24.07.2023) η φωτιά, με τις φλόγες να βρίσκονται να τυλίγουν τα πρώτα σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, υπάρχουν και πολλά νεκρά ζώα.

 Την είδηση επιβεβαίωσε στο evima.gr και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλητος, «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, η φωτιά μπήκε στον Πλατανιστό, καίγονται σπίτια αυτή την ώρα. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση, υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή».

Μάλιστα, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το χωριό Μπούρος.

 Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 32 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

 Παράλληλα, εξακολουθεί να μαίνεται και η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Κοντοδεσπότι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4:10 το απόγευμα χωρίς να απειλεί σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει στην κατάσβεση ένα ελικόπτερο.

Τέλος, γύρω στις 6:10 το απόγευμα ξέσπασε νέα φωτιά στη Ριτσώνα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίει ξερά χόρτα και καλλιέργειες.

Στο σημείο επιχειρούν έξι πυροσβεστικά οχήματα με 10 πυροσβέστες.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos