Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ισχυρός λίβας φέρνει 46άρια και μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς – Πότε υποχωρεί ο καύσωνας

25 Ιουλίου 2023 20:02

Η τελευταία ημέρα του καύσωνα φέρνει ρεκόρ θερμοκρασίας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου και ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια με πιθανές μπορες στη βόρεια Ελλάδα την νυχτα προς την Πέμπτη. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 40 με 43 βαθμούς, τοπικά σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο και τους 44 με 46.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 27 εως 44 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα εχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι σταδιακά δυτικοί εως 4 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση. Η θερμοκρασία από 24 έως 41 βαθμούς.

Η Πέμπτη θα περάσει με αρκετό ήλιο αλλά και τοπικές μπόρες σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Οσο για την Παρασκευή περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες εως 6 με 7 μποφόρ μόνο στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 34 με 35 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos