Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη - Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί, ενισχύσεις από την Αθήνα για την Πυροσβεστική

19 Αυγούστου 2023 17:20

Τέσσερις ακόμα περιοχές κοντά στο πύρινο μέτωπο που κατακαίει την Αλεξανδρούπολη εκκενώνονται έπειτα από νέο μήνυμα του 112.

Συγκεκριμένα, εκκενώνονται οι περιοχές Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό και αυτή είναι η δεύτερη εκκένωση περιοχών μέσα σε λίγες ώρες, μετά το μήνυμα που εστάλη νωρίτερα από το 112 για τις περιοχές Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

 Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη είναι εκτός ελέγχου και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα δύσκολο γι’ αυτό και ενισχύθηκαν περαιτέρω. Λίγο πριν τις 17:00 έγινε γνωστό από την πυροσβεστική ότι επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι 28 από τους 135 πυροσβέστες έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη αεροπορικώς από την Αττική για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε πολύ νωρίς το πρωί στην περιοχή Μελία.

 Συνολικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες 7 οικισμών ενημερώθηκαν με το 112 να εκκενώσουν προς την Αλεξανδρούπολη εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή. Οι περιοχές είναι: Νίψα, Αετοχώρι, Πεύκα, Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos