300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση μη κρατικής ιατρικής σχολής στην Ελλάδα - Θα στεγαστεί στο Ελληνικό

25 Αυγούστου 2023 15:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση μη κρατικής ιατρικής σχολής στην Ελλάδα - Θα στεγαστεί στο Ελληνικό

test2

test2

Το πρώτο μη κρατικό ΑΕΙ στην Ελλάδα θα ιδρυθεί μετά από συμφωνία μεταξύ του CVC Capital Partners και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας - Έντονο ενδιαφέρον από σημαντικά ξένα πανεπιστήμια

Τον δρόμο για την ίδρυση της πρώτης μη κρατικής ιατρικής σχολής στην Ελλάδα ανοίγει η κατ’ αρχήν συμφωνία του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου CVC Capital Partners και του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας (University of Nicosia – UNIC).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη σύσταση κοινοπραξίας, με αντικείμενο την προοπτική λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος ιατρικής σχολής. Σε πρώτη φάση, το τμήμα θα λειτουργήσει σε εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

«Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εξερευνά διάφορες στρατηγικές επιλογές για τη διεθνή του διεύρυνση. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα ενεργοποιηθούν οι αναγκαίες νομικές και ρυθμιστικές διαδικασίες» δήλωσε εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού ιδρύματος στο protothema.gr.

Αγορά εγκαταστάσεων της πρώην Olympic Catering

Ήδη υπάρχει συμφωνία για την αγορά των εγκαταστάσεων της πρώην Olympic Catering, οι οποίες διαθέτουν δομημένη επιφάνεια 8.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η πανεπιστημιακή σχολή ιατρικής του UNIC σχεδιάζεται να λειτουργήσει με τα αυστηρότατα πρότυπα που λειτουργεί και στη Λευκωσία και σε συνεργασία με τις κλινικές που ελέγχει η CVC Capital στην Αθήνα, Οι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα τμήματα που απαιτούν παρουσία και μαθητεία σε νοσοκομείο.

Νομοθετικές αλλαγές από το υπουργείο Παιδείας για την αναγνώριση του πτυχίου

Το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει νομοσχέδιο, σε πλήρη συμμόρφωσης με τις προβλέψεις του Συντάγματος, με βάση τα προβλεπόμενα για τους τίτλους σπουδών στην αλλοδαπή και την ισχύ τους στην Ελλάδα. Στόχος είναι το πτυχίο της ιατρικής από το παράρτημα του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας στο Ελληνικό να αναγνωρίζεται κανονικά, όπως αναγνωρίζονται ήδη τα πτυχία του από την Κύπρο.

Η αναγνώριση θα στηρίζεται στο επιχείρημα ότι εφόσον αναγνωρίζεται στην Ελλάδα πτυχίο πανεπιστημίου του εξωτερικού, τότε θα αναγνωρίζεται και το πτυχίο παραρτήματος του πανεπιστημίου αυτού που λειτουργεί στην Ελλάδα. Αυστηρότατοι θα είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας της σχολής και της απονομής των σχετικών τίτλων.

Το νομοσχέδιο αναμένεται εκτός απροόπτου να έχει κατατεθεί στη Βουλή έως τα τέλη του έτους. Στόχος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε σημαντικά ξένα μη κρατικά πανεπιστήμια να λειτουργήσουν παραρτήματα στην Ελλάδα. Ήδη, έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον.

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Στα τέλη Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη είχε αναφερθεί στο ζήτημα της αναγνώρισης τέτοιων πτυχίων.

«Είμαστε πια έτοιμοι να καταθέσουμε μία συγκροτημένη νομοθετική πρωτοβουλία που να δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και στην πατρίδα μας, με πολύ υψηλές προδιαγραφές όμως – εκεί δεν πρόκειται να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση», είχε τονίσει, διευκρινίζοντας πάντως ότι και «η στήριξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι δεδομένη προτεραιότητα της κυβέρνησης».

Στην Κύπρο, τα μη κρατικά πανεπιστήμια δημιούργησαν οικονομική δραστηριότητα που αντιστοιχεί στο 6,5% του ΑΕΠ. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης φοιτητικής βίζας σε αλλοδαπούς φοιτητές που θα ενδιαφέρονταν να σπουδάσουν στην Ελλάδα με πιο ευέλικτο τρόπο.

Συζητήσεις με τη Lamda Development για λειτουργία και άλλων τμημάτων

Πέραν της συμφωνίας του CVC Capital Partners με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις και με τη Lamda Development με αντικείμενο την εύρεση χώρων εντός της έκτασης που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Στόχος είναι το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας να ανοίξει και άλλα τμήματα σχολών στην Αθήνα.

Σε πρώτη φάση, επελέγη η λειτουργία ιατρικής σχολής λόγω του υψηλότερου οικονομικού ενδιαφέροντος που έχουν σπουδές τέτοιου είδους, αλλά και επειδή η CVC Capital ελέγχει μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες της Αθήνας, όπως το «Υγεία», το «Metropolitan», το «Μητέρα», το «Metropolitan General» (πρώην Iaso General) και το μαιευτήριο «Λητώ».

Σε αυτά τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα θα μπορούν να γίνονται τα μαθήματα που απαιτούν παρουσία και κλινικές.

«Η Ελλάδα πάντοτε χώρα προτεραιότητας για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας»

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δήλωσε στο protothema.gr ότι «η Ελλάδα πάντοτε υπήρξε χώρα προτεραιότητας» και ότι το πανεπιστημιακό ίδρυμα, θα ενεργοποιήσει τις αναγκαίες νομικές και ρυθμιστικές διαδικασίες, με βάση τις προϋποθέσεις των αρμόδιων Αρχών, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου δήλωσε:

«Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εξερευνά διάφορες στρατηγικές επιλογές για τη διεθνή του διεύρυνση. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα ενεργοποιηθούν οι αναγκαίες νομικές και ρυθμιστικές διαδικασίες, όπως προϋποτίθεται από τις αρμόδιες Αρχές.

Η Ελλάδα πάντοτε υπήρξε χώρα προτεραιότητας για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Περισσότεροι Έλληνες φοιτητές εγγράφονται στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από κάθε άλλο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Το Πανεπιστήμιο επίσης διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, προσφέρει κοινά πτυχία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και διατηρεί συνεργασία με τον Όμιλο Hellenic Healthcare, καθώς και με άλλους οργανισμούς που εδρεύουν στη χώρα».

Το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο. Ιδρύθηκε το 1980 αλλά ξεκίνησε τη λειτουργία του ως ιδιωτικό πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο του 2007 έπειτα από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου. Διαθέτει επίσης παραρτήματα σε Λεμεσό και Λάρνακα.

Στα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου είναι εγγεγραμμένοι περί τους 15.000 φοιτητές που προέρχονται από 70 διαφορετικές χώρες.

Η Ιατρική Σχολή του είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη στην Κύπρο και προσφέρει δύο ιατρικά προγράμματα: Ενα 6ετές Πρόγραμμα Εισαγωγής Προπτυχιακών Σπουδών σχεδιασμένο για αποφοίτους Λυκείου και ένα 5ετές Πρόγραμμα Εισαγωγής Μεταπτυχιακών Σπουδών σχεδιασμένο για όσους κατέχουν πανεπιστημιακά πτυχία σε οποιονδήποτε τομέα. Και τα δύο σχεδιάστηκαν με βάση τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για τη βασική ιατρική εκπαίδευση και έχουν διαπιστευθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας και Διαπίστευσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (CYQAA), σύμφωνα με τα πρότυπα ιατρικής εκπαίδευσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιατρικής Εκπαίδευσης (WFME).

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κρουαζιέρα: Από Ritz-Carlton μέχρι Four Season – Έως 215.000 δολ. για ταξίδια στις ελληνικές θάλασσες
  • Δεν απαγορεύεται η λειτουργία ψησταριών στα πανηγύρια - Τι λένε από τα αρμόδια υπουργεία
  • Τέλος οι υπαίθριες ψησταριές και τα σουβλάκια στα πανηγύρια – Φαγητό μόνο με catering, αντιδρούν οι σύλλογοι λόγω του κόστους
  • Κοινωνικός τουρισμός 2025: Τα 4+2 νησιά που εξασφαλίζουν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή
  • Youth Pass: Πάνω από 147.000 αιτήσεις για νέους 18 και 19 ετών -Τι είναι και ποιοι είναι οι δικαιούχοι
  • ΑΑΔΕ: Με τρία νέα ψηφιακά όπλα στη μάχη της φοροδιαφυγής - Ποιους επηρεάζουν
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί...
Εργασιακό νομοσχέδιο: Tι αλλάζ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2016 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Κρουαζιέρα: Από Ritz-Carlton μέχρι Four Season – Έως 215.000 δολ. για ταξίδια στις ελληνικές θάλασσες

Κρουαζιέρα: Από Ritz-Carlton μέχρι...

11 Μαϊος 2025
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άκυρο στον Κασσελάκη - «Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε - Εμείς ετοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε» (Βίντεο)

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άκυρο στον Κασ...

11 Μαϊος 2025
Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (βίντεο)

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε συν...

11 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ