Μητσοτάκης σε ομογενείς: «Είπα στον Ερντογάν πως οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο είναι μη αποδεκτή»

21 Σεπτεμβρίου 2023 01:34

«Είπα στον Ερντογάν πως οποιαδήποτε ιδέα ή οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο είναι απλά μη αποδεκτή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στους ομογενείς της Νέας Υόρκης.

Τη σταθερή του δέσμευση για λύση του Κυπριακού που θα σέβεται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλαίσιο γεύματος με μέλη της ελληνικής κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, στην οικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη.

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οποιαδήποτε λύση εκτός αυτών των παραμέτρων, οποιαδήποτε ιδέα ή οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών είναι απλά μη αποδεκτή», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης στον απόηχο όσων ανέφερε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος θα απευθύνει την Πέμπτη την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση, επισήμανε ότι την θέση αυτή είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει εκ νέου και στον Πρόεδρο της Τουρκίας στην διάρκεια της συνάντησης που είχαν νωρίτερα την Τετάρτη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις καταστροφές που προκάλεσε στην Ελλάδα η κακοκαιρία «Daniel», διαβεβαιώνοντας πως «η χώρα είναι ανθεκτική». «Η οικονομία πάει καλά. Θα ανακάμψουμε από αυτή τη φυσική καταστροφή, με κάποια βοήθεια από τους Ευρωπαίους φίλους μας αλλά και από τους Έλληνες, από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό. Δεν θα ξαναχτίσουμε απλώς ό,τι καταστράφηκε από τα νερά, αλλά θα διασφαλίσουμε ότι θα το ξαναχτίσουμε καλύτερο, γιατί αυτό που βιώσαμε αυτό το καλοκαίρι ήταν η πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης, που μας επηρεάζει όλους», ανέφερε.

«Η οικονομία τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε επενδυτικό επίπεδο, ενώ τόνισε πως «η οικονομία πράγματι τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά». «Αναπτυσσόμαστε με πολύ υψηλότερους ρυθμούς από την υπόλοιπη ευρωζώνη. Όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση στην Ελλάδα, αλλά πιστεύουμε ότι θα αναπτυχθούμε περισσότερο από 2% φέτος», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως η χώρα συνεχίζει να προσελκύει σημαντικές ξένες επενδύσεις.

«Ενισχύουμε διαρκώς το ελληνικό brand σε διάφορους τομείς και διασφαλίζουμε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος από το τυπικό μέγεθός της, είτε πρόκειται για θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή μας», συμπλήρωσε.

dnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos