300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει το Υπουργείο Παιδείας στις σχολικές εκδρομές

24 Νοεμβρίου 2023 18:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει το Υπουργείο Παιδείας στις σχολικές εκδρομές

test2

test2

Οι σχολικές εκδρομές έχουν μπει στο στόχαστρο των μεταρρυθμίσεων του Υπουργείου Παιδείας που ετοιμάζει ένα πλαίσιο που θα αλλάξει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σχεδιάζει επιτελικά ένα μεταρρυθμιστικό πλαίσιο που θα βάλει σε τάξη όλο το διαδικαστικό αλλά και στα επιμέρους ζητήματα που αφορούν την διοργάνωση και υλοποίηση μαθητικών εκδρομών εντός αλλά και εκτός χώρας.

Τα προβλήματα και τα παράπονα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στις σχολικές εκδρομές έχουν συγκεντρωθεί στο Υπουργείο και βάσει αυτών εξετάζεται ένα πλαίσιο που θα καλύπτει τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς.

Οι 2 μεγάλες αλλαγές που εξετάζονται και αφορούν τους εκπαιδευτικούς
Η μεγάλη έκπληξη που κρύβουν οι μεταρρυθμίσεις στο τομέα αυτό έγκειται στο γεγονός ότι εξετάζεται αφενός μεν να τεθεί ζήτημα υποχρεωτικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε εκδρομές και αφετέρου να θεσμοθετηθεί αποζημίωση στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στις εκδρομές δεδομένου των ευθυνών που αναλαμβάνουν.

Το ρεπορτάζ του Dnews επιβεβαίωσε και η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου που όπως μας δήλωσε οι λόγω αλλαγές είναι υπό συζήτηση και μελέτη ενόψει των αλλαγών που προωθούνται στις μαθητικές εκδρομές. Όπως μας τόνισε οι σχολικές εκδρομές εξετάζονται από μηδενική βάση και σύντομα θα ανακοινωθούν οι αλλαγές που θα προκύψουν.

Το Υπουργείο αναλαμβάνει δράση μετά τις απειλές καθηγητών να απέχουν από πάσης φύσεως εκδρομές
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι και οι εκπαιδευτικοί το τελευταίο διάστημα αντιδρούν στις εκδρομές λόγω των εκτρόπων που έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια μαθητικών περιπάτων και πολυήμερων εκδρομών. Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών που ξεσπαθώνει για τις εκδρομές, ζητά την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτήματων ειδάλλως προαναγγέλει ότι "Σε διαφορετική περίπτωση, η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε θα προτείνει στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ να απέχουν οι εκπαιδευτικοί από πάσης φύσεως εκδρομές από την επόμενη σχολική χρονιά."

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ καθηγητών για τις σχολικές εκδρομές είναι η ακόλουθη

ADVERTISING

Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούμε τα αλλεπάλληλα περιστατικά σε βάρος εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών και κυρίως στις πολυήμερες. Συγκεκριμένα, σε σχολείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κηδεμόνας μαθητή μήνυσε ολόκληρο τον Σύλλογο Διδασκόντων συγκεκριμένου σχολείου, διότι απέκλεισαν τον εν λόγω μαθητή από πολυήμερη εκδρομή για λόγους ασφαλείας, επειδή ο μαθητές αυτός είχε συνεχή παραβατική συμπεριφορά. Το ανησυχητικό είναι ότι ο Διευθυντής της συγκεκριμένης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέπεμψε όλον τον Σύλλογο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο!!! Σε σχολείο της ίδιας Περιφέρειας η αρχηγός της σχολικής εκδρομής συνελήφθη από την Αστυνομία, γιατί μαθητής, που είχε μεταφέρει στη βαλίτσα του αεροβόλο όπλο, πυροβολούσε περαστικούς!!!Αυτά είναι μόνο δύο από τα πάμπολλα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις σχολικές εκδρομές. Είναι προφανές ότι οι συνάδελφοι που έχουν συναίσθηση του παιδαγωγικού τους ρόλου και αντιλαμβάνονται την αξία των εκδρομών ως μέσο κοινωνικοποίησης των μαθητών, βάζουν στην πραγματικότητα το κεφάλι τους στη λαιμητόμο. Το θεσμικό πλαίσιο, που διέπει τις σχολικές εκδρομές είναι παρωχημένο, αποσπασματικό και αναποτελεσματικό. Αφήνει εντελώς ακάλυπτους και απροστάτευτους τους συνοδούς καθηγητές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Οι καθηγητές δεν έχουν δικαίωμα να αποκλείσουν από σχολικές εκδρομές μαθητές, που με τη συμπεριφορά τους στο σχολείο, είναι δεδομένο ότι θα θέσουν σε κίνδυνο και τον εαυτό τους και τους συμμαθητές τους.
Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τις βαλίτσες των μαθητών, έτσι ώστε να διαπιστώσουν, αν μεταφέρουν ποτά, ναρκωτικά ή ακόμα και όπλα.
Απαιτείται από τους συνοδούς καθηγητές να έχουν γνώσεις για αντικείμενα με τα οποία δεν έχουν σχέση. Για παράδειγμα, ο καθηγητής αρχηγός της εκδρομής πρέπει να ελέγξει τους χώρους εστίασης και διαμονής και να διαπιστώσει, εάν το φαγητό είναι κατάλληλο και αν το μαγαζί έχει άδεια λειτουργίας!!!
Δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση κρίσεων. Για παράδειγμα, όταν πριν από μερικά χρόνια μαθητές σχολείου από τη Ροδόπη, έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, και διακομίσθηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία των Αθηνών, διαπιστώθηκε η πλήρης γύμνια του συστήματος, γιατί οι συνοδοί καθηγητές έμειναν αβοήθητοι από το Υπουργείο Παιδείας.
Είναι αδιανόητο οι συνοδοί καθηγητές να είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για 17χρονους και 18χρονους μαθητές, που το κράτος τους έχει δώσει το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίζουν και να αποφασίζουν για το μέλλον του τόπου. Είναι δηλαδή, υπεύθυνοι για να χαράξουν το μέλλον της χώρας και ανεύθυνοι, για να συμμετέχουν σε μία σχολική εκδρομή;
Πρέπει να ποινικοποιηθεί η απόκρυψη σοβαρών ιατρικών περιστατικών από τους γονείς. Είναι απαράδεκτο οι συνοδοί καθηγητές να αντιμετωπίζουν ξαφνικά σοβαρότατα ιατρικά περιστατικά μαθητών, χωρίς να έχουν την παραμικρή πρότερη γνώση για την ιδιαιτερότητα του μαθητή.
Υπάρχει παντελής απαξίωση του έργου των συνοδών καθηγητών, που ασκούν 24ωρη συνεχή υπηρεσία από το Υπουργείο Παιδείας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι πριν από μερικά χρόνια το Υπουργείο Παιδείας αδιαφόρησε προκλητικά, για τον θάνατο συναδέλφου σε σχολική εκδρομή (δηλαδή εν ώρα υπηρεσίας) και η σωρός του μεταφέρθηκε με έξοδα της οικογένειάς του!!!
Είναι φαιδρό οι γονείς να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην εκδρομή που δεν έχουν καμία αξία!!! Οι συνοδοί καθηγητές, εργάζονται εκτός έδρας και έχουν 24ωρη συνεχή υπηρεσία, χωρίς την παραμικρή χρηματική αμοιβή. Είμαστε οι μοναδικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι που υφιστάμεθα αυτήν την μεταχείριση από το κράτος. Είναι πασιφανές ότι διαχρονικά το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί για τα άλυτα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι συνοδοί καθηγητές και επαναπαύεται στην φιλοτιμία και την ευσυνειδησία τους.

Οι σχολικές εκδρομές:Βοηθούν στην κοινωνικοποίηση των μαθητών. Συμπληρώνουν βιωματικά την παιδαγωγική και μορφωτική διαδικασία. Τονώνουν την εθνική οικονομία και ιδιαίτερα τον τουριστικό τομέα, αφού πραγματοποιούνται σε περιόδους τουριστικής ύφεσης, παρατείνοντας στην πραγματικότητα την τουριστική περίοδο.Όλα αυτά πραγματοποιούνται λόγω της αγάπης μας για τα παιδιά. Όμως, όλα αυτά δε μπορούν να υλοποιηθούν ρισκάροντας οι εκπαιδευτικοί συνεχώς να βρεθούν εκτός υπηρεσίας ή στη φυλακή.

Απαιτούμε:

Ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο, που θα καθορίζει επακριβώς κάθε πτυχή των σχολικών εκδρομών και θα διασφαλίζει και θα προστατεύει απόλυτα τους εκπαιδευτικούς
Αποζημίωση των εκπαιδευτικών για την εκτός έδρας υπηρεσία, καθώς και υπερωριακή αποζημίωση για την 24ωρη συνεχή απασχόληση.

Σε διαφορετική περίπτωση, η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε θα προτείνει στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ να απέχουν οι εκπαιδευτικοί από πάσης φύσεως εκδρομές από την επόμενη σχολική χρονιά.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πλακιάς για πρόταση Καρυστιανού για προανακριτική: Δεν συμφωνούν όλες οι οικογένειες των συγγενών των θυμάτων
  • Σχέδια Βόσκησης: Υπογράφεται Προγραμματική Σύμβαση για σύνταξη μελετών και για τις 13 Περιφέρειες
  • Μονή Σινά: Θρίλερ με το ιδιοκτησιακό καθεστώς - Ποιες οι θέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου (βίντεο)
  • O Ολυμπιακός δεν θα πάει στο ραντεβού με Βρούτση, δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι με Γιαννακόπουλο
  • Νέος γύρος Γιαννακόπουλου κατά Αγγελόπουλων: Σας μηνύω γιατί οι οπαδοί σας έβριζαν την κόρη μου - Δείτε βίντεο
  • Ο Απόστολος Παύλος «ζωντανεύει» μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης - Ψηφιακή αναπαράσταση της πορείας του (Βίντεο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« ΦΠΑ: Σε ποια προϊόντα και υπηρ...
Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο, έφ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Λεύκες:  Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 – Cultural  Summer 2025/ Lefkes Paros / Πρόγραμμα Εκδηλώσεων - Program of Events

Πάρος: Λεύκες: Πολιτιστικό Καλοκαίρ...

31 Μαϊος 2025
Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου

Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλ...

31 Μαϊος 2025
Αγίου Πνεύματος: Τα 18 πιο hot νησιά για το τριήμερο -Ποια θα «βουλιάξουν» και σε ποια υπάρχουν ακόμα δωμάτια [τιμές]

Αγίου Πνεύματος: Τα 18 πιο hot νησι...

31 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Όμορφη στιγμή στο ΟΑΚΑ: Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Φαλ – Καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού (Βίντεο)

Όμορφη στιγμή στο ΟΑΚΑ: Τραυματίστη...

07 Ιουνίου 2025
Ο Ολυμπιακός πέρασε με... παρά ένα 100 από το ΟΑΚΑ, 99-88 τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός πέρασε με... παρά ένα...

07 Ιουνίου 2025
Την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Κόρφο Μυκόνου, χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού με 731.505,51€

Την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαί...

07 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ