300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Φορολογικό νομοσχέδιο: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής για περίπτερα και ταξί - Οι τέσσερις τροποποιήσεις

07 Δεκεμβρίου 2023 14:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Φορολογικό νομοσχέδιο: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής για περίπτερα και ταξί - Οι τέσσερις τροποποιήσεις

test2

test2

Ως μεταρρύθμιση που ενισχύει την φορολογική δικαιοσύνη και αυξάνει το ψηφιακό οπλοστάσιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής χαρακτήρισε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης το νομοσχέδιο που εισάγει νέο πλαίσιο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και διατάξεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς αναμένεται να περιοριστεί περαιτέρω κατά 5% το κενό ΦΠΑ, σημειώνοντας πως ο στόχος είναι να ανέλθει στο 9% το 2027, ενώ πρόσθεσε: «Προσδοκούμε να έχουμε 550 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα έσοδα λόγω των ρυθμίσεων στους ελεύθερους επαγγελματίες. Προσδοκούμε περισσότερα έσοδα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Τα τελευταία χρόνια λόγω των ψηφιακών εργαλείων έχουμε 10πλασιασμό των δηλωμένων εισοδημάτων στο συγκεκριμένο κλάδο. Προσδοκούμε αύξηση εσόδων από πάταξη λαθρεμπορίου. Όλα αυτά υπολογίζουμε ότι έως το 2027 θα μας φέρουν έσοδα από φοροδιαφυγή που θα προσεγγίζουν 3 δις ευρώ».

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι τα 550 εκατ. ευρώ θα στηρίξουν δράσεις στην κοινωνική πολιτική με τα 255 εκατ. ευρώ να πηγαίνουν στην Παιδεία και τα περίπου 300 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία και την Υγεία.

Παράλληλα, ανακοίνωσε 4 νομοτεχνικές αλλαγές που ενσωματώνουν παρατηρήσεις επαγγελματικών φορέων. Οι αλλαγές σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη έχουν ως εξής:

- Η κυβέρνηση εξαιρεί πλήρως τα καφενεία στα χωρία κάτω των 500 κατοίκων και στα νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων από τις προβλέψεις του νόμου, δηλαδή από το τεκμήριο. Πρόκειται για περίπου 1.800 επιχειρήσεις που θα είχαν μικρές επιβαρύνσεις της τάξης των 30-35 ευρώ ετησίως.

- Εξαιρούνται τα περίπτερα από τις επιβαρύνσεις λόγω τζίρου

- Εξαιρούνται από τις διατάξεις οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι οι οποίοι εργάζονται σε μέχρι 2 επιχειρήσεις.

- Ιδιοκτήτες ταξί με μερίδιο έως 25% θα έχουν μείωση στο τεκμήριο έως 50%

Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε: «Με το νομοσχέδιο γίνεται μια προσπάθεια σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Διεύρυνση της χρήσης νέων ψηφιακών εργαλείων (POS, myData, ψηφιακά τιμολόγια κ.α.) και αυτό αφορά όλους. Επιδιώκουμε να περάσει η χώρα μας σε άλλο επίπεδο πιο ευρωπαϊκό και στα ζητήματα φορολόγησης. Παράλληλα, επιχειρούμε να βάλουμε τέλος στις συναλλαγές με μετρητά πάνω από ένα ύψος και αυτό αφορά όλους και κυρίως τους πιο μεγάλους. Εισάγουμε μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων και αυτά τα μέτρα δεν αφορούν τους μικρούς αλλά τους μεγάλους ή τους πολύ μεγάλους» και πρόσθεσε: «Με όλες τις ρυθμίσεις ισχυριζόμαστε ότι αντιμετωπίζουμε το σύνολο της φοροδιαφυγής; Όχι, είμαστε ειλικρινείς και μιλάμε για περιορισμό».

«Είναι ισοπεδωτική και παλαιομοδίτικη η κριτική. Μας κάνατε κριτική επειδή φορολογούμε βάσει αριθμού εργαζόμενων. Δηλαδή θέλετε ένας κουρέας στου Ζωγράφου να πληρώνει το ίδιο με έναν ιδιοκτήτη μπαρ στην παραλιακή που έχει 25 εργαζόμενους» ανέφερε σε άλλο σημείο και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θέλετε ο εργαζόμενος μισθωτός να πληρώνει περισσότερο φόρο από ότι το αφεντικό του».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πολεμικά πλοία στα ανοιχτά της Λιβύης στέλνει η Ελλάδα - Τι λένε οι ειδικοί για την κατάρρευση της εκεχειρίας Ιράν - Ισραήλ (Βίντεο)
  • Έρχεται ο «ΑΦΜ του σπιτιού»
  • Καύσωνας για 4 ημέρες το επόμενο διάστημα, έως τους 42 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία - Ποιες περιοχές θα είναι στο κόκκινο
  • Ελληνικός τουρισμός, εμπόριο & ενέργεια: Πώς θα επηρεαστούν μετά την επίθεση ΗΠΑ στο Ιράν (Bίντεο)
  • Επιστήμονες χρησιμοποιούν ανθρώπινα ούρα για να κατασκευάσουν οδοντικά και οστικά εμφυτεύματα
  • Γιάννης Αντετοκούνμπο: Απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισό...
Αυτά είναι τα 10 νησιά του Αιγ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτή είναι η περιοχή όπου παραχωρείται οικόπεδο για λειτουργία νέας Δομής υγείας στο νησί (Βίντεο)

Πάρος: Αυτή είναι η περιοχή όπου πα...

20 Ιουνίου 2025
Πάρος: Αντίδραση της Ισραηλιτικής και Εβραϊκής κοινότητας του νησιού – Δείτε τι την προκάλεσε (Βίντεο)

Πάρος: Αντίδραση της Ισραηλιτικής κ...

19 Ιουνίου 2025
Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην...

20 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Επί τάπητος το νέο σχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες – Και ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Χάγη (βίντεο)

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Επί τάπητος τ...

25 Ιουνίου 2025
Β. Κικίλιας: «Οι λιμενικοί παλεύουν μέσα στα κύματα με πατριωτισμό και αξιοπρέπεια – βαρύτατες οι ποινές για τους διακινητές»

Β. Κικίλιας: «Οι λιμενικοί παλεύουν...

25 Ιουνίου 2025
Θαλάσσιες διακομιδές από Νάξο και Κέα

Θαλάσσιες διακομιδές από Νάξο και Κ...

25 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ