Χριστούγεννα στην Αθήνα: Συναυλίες και δρώμενα -Οι εορταστικές εκδηλώσεις για το τριήμερο

23 Δεκεμβρίου 2023 16:23

Με δύο συναυλίες την ημέρα στο Σύνταγμα, μπάντες, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, χριστουγεννιάτικα χωριά και νύχτα των ευχών, αυτό το τριήμερο είναι μαγικό για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης της Αθήνας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες, πολλή μουσική σε live συναυλίες και πάρτι, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και αναγνώσεις, δρώμενα εμπνευσμένα από βιβλία και μουσειακές εκθέσεις, καθώς και δέκα «χριστουγεννιάτικα χωριά» με μοναδικές γιορτινές εκπλήξεις στο καθένα.

Δέκα γειτονιές «Χριστουγεννιάτικα Χωριά»
Από σήμερα έως και 6 Ιανουαρίου 2024, δέκα «χριστουγεννιάτικα χωριά» στήνονται σε ισάριθμες γειτονιές, ενθουσιάζοντας με τις πλούσιες δράσεις τους μικρούς και μεγάλους. Από την Αχαρνών και τη Λαμπρινή μέχρι το Παγκράτι και την Ελληνορώσων, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του «μεταμορφώνουν» μερικές από τις πιο κεντρικές γειτονιές της Αθήνας σε «χωριά» απίθανης χαράς και γιορτής, και υποδέχονται μικρά και μεγάλα παιδιά με κατασκευές, γλυκο-κεράσματα, face painting και πολλά ακόμα γιορτινά δρώμενα. Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί.

Σάββατο στην Αθήνα
Christmas Magic Bubble Show
ATHENS BOOK SPACE
Εξωτερικός χώρος
11:30 - 12:30

H καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marguerite προσκαλεί παιδιά από 0 ετών σε ένα συμμετοχικό Christmas Magic Bubble Show που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμυθιακό, τη φαντασία και το όνειρο!

Η Μαριγώ και οι καλικάντζαροι
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ»
12:00

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για όλη την οικογένεια. Δραματοποιημένη και διαδραστική αφήγηση του χριστουγεννιάτικου παραδοσιακού παραμυθιού, μπλεγμένη με κάλαντα και έθιμα του Δωδεκαήμερου, με τη συνοδεία της Ορχήστρας του Χοροστασίου.
*Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3414466 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 15:00)

Gumbo Ya Ya ft. Sugahspank! & Emily Mesko «Spicy Christmas»
Συναυλία
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
12:00

Μια εορταστική συναυλία με τη μουσική που παίζεται στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης
αλλά και στους δικούς μας. Η μουσική των Gumbo Ya Ya συνδυάζει τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς με τη χαρούμενη funky διάσταση των χάλκινων πνευστών. Τη συνταγή συμπληρώνει η εκρηκτική Sugahspank! και για πρώτη φορά θα μοιραστεί τα φωνητικά με την Νοτιοαμερικανίδα Emily Mesko.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos