Πώς οι σκύλοι δίνουν άλλο νόημα στη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου- Δείτε τι λέει μια έρευνα

14 Φεβρουαρίου 2024 13:22

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καλή ευκαιρία για να γιορτάσουμε την αγάπη για τον σύντροφό μας. Να κάνουμε πράγματα για αυτόν, να του πούμε πόσο τον αγαπάμε, να του δείξουμε πόσο πολύ νοιαζόμαστε.

Να δείξουμε την αγνή αγάπη μας για αυτόν. Πράγματα βέβαια που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα, όλον το χρόνο.

Όμως, για σκεφτείτε καλύτερα. Υπάρχει πιο αγνή αγάπη από αυτή που έχουμε για τον σκύλο μας; Υπάρχει πιο δυνατή αγάπη από αυτή που έχει ο σκύλος μας για εμάς; Υπάρχει πιο δυνατός δεσμός;

Η ιστοσελίδα Rover. com εξέτασε την επιστήμη πίσω από το γιατί οι σκύλοι και οι άνθρωποι αγαπιούνται τόσο μεταξύ τους και πώς τα κατοικίδια ζώα επηρεάζουν τις ρομαντικές μας σχέσεις.

Και πριν συνεχίσουμε θα σας κάνουμε δύο ερωτήσεις: Γνωρίζατε ότι αν βάλετε μια φωτογραφία με τον σκύλο σας στο προφίλ σας στα social media σάς κάνει πιο ελκυστικό; Ή ότι η απόκτηση ενός σκύλου βελτιώνει τη σχέση σας με τον σύντροφό σας;

Δείτε τα στοιχεία της έρευνας του Rover.com που μας δείχνουν πόσο πολύ η αγάπη των σκύλων αλλάζει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – και τις ζωές μας όλον το χρόνο.

Η γλώσσα αγάπης του σκύλου σας

Παρόλο που τα σκυλιά δεν μας στέλνουν μηνύματα αγάπης στο κινητό, έχουν βρει τρόπους να μας λένε ότι νοιάζονται. Από το αγκάλιασμα, το χαρούμενο κούνημα της ουράς μέχρι το να μας κοιτάζουν στα μάτια, η αγάπη τους τους είναι μοναδική. Και χωρίς όρια.

Οι σκύλοι είναι συναισθηματικά έξυπνοι και ειδικοί στην επικοινωνία με τον άνθρωπο. Και μπορούν να καταλάβουν ότι τους αγαπάμε κι εμείς! Αισθάνονται τα συναισθήματά μας διαβάζοντας τη γλώσσα του σώματός μας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το απαλό άγγιγμα και η οπτική επαφή με τον σκύλο σας είναι τόσο σημαντικά. Γνωρίζουμε άλλωστε για την ορμόνη ωκυτοκίνη που εκκρίνεται και από εμάς και από τους σκύλους μας εκείνη την ώρα. Η ωκυτοκίνη είναι η ορμόνη της χαράς και της ευτυχίας. Μας κάνει να νιώθουμε χαλαροί, ευτυχισμένοι και επηρεάζει θετικά την υγεία μας.

Πώς οι σκύλοι μας κάνουν καλύτερους συντρόφους

Τα σκυλιά δίνουν βάθος στις σχέσεις μας! Η έρευνά του Rover.com δείχνει ότι το 71% των ανθρώπων που έχουν σχέση δηλώνει ότι έλκεται περισσότερο από τον σύντροφό του όταν βλέπει πώς φροντίζει τον σκύλο του.

Επιπλέον, το 56% των ανθρώπων που έχει σχέση δηλώνει ότι περνάει περισσότερο χρόνο ως ζευγάρι μετά την απόκτηση ενός σκύλου.

Η συνύπαρξη με ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να σας διδάξει πολλά για τον σύντροφό σας. Βοηθά τα ζευγάρια να βελτιώσουν την επικοινωνία τους, να λύσουν πιο εύκολα τα προβλήματά τους, να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Και αυτά είναι μόνο η αρχή.

Ένας σκύλος σε βοηθάει στο να κάνεις οικογένεια

Οι κηδεμόνες σκύλων αναφέρουν ότι οι σκύλοι τους είναι εξαιρετικοί κριτές του χαρακτήρα τους, τους βοηθούν να συνδεθούν με τους συντρόφους τους και αποτελούν εφαλτήριο για τη δημιουργία οικογένειας.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την έρευνα του Rover.com, το 86% των ανθρώπων που έχουν σχέση συμφωνούν ότι η ύπαρξη ενός σκύλου στη ζωή τους τούς κάνει να αισθάνονται περισσότερο σαν οικογένεια. Και 2 στους 3 κηδεμόνες σκύλων δηλώνουν ότι η συνύπαρξη με έναν σκύλο τούς έχει κάνει να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο να κάνουν παιδί.

Γιορτάζοντας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με την αγάπη ενός σκύλου

Σύμφωνα επίσης με την πιο πάνω έρευνα το 95% των γονέων σκύλων πιστεύουν ότι οι σκύλοι τους τους αγαπούν. Και θέλουν να τους ”επιστρέψουν” αυτή την αγάπη. Έτσι η 14η Φεβρουαρίου δεν αφορά μόνο τον έρωτα στο σύντροφό μας. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι κηδεμόνες σκύλων σχεδιάζουν να δείξουν στα κατοικίδιά τους την αγάπη τους με διάφορους τρόπους.

Τι λένε τα νούμερα

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα:

Το 25% θα βγάλει τον σκύλο του ραντεβού αυτή τη μέρα

Το 62% θα αγοράσει ένα δώρο για τον σκύλο του

1 στους 3 θα ξοδέψει το ίδιο ποσό για τον σκύλο του με αυτό που θα ξοδέψει για τον σύντροφό του.

Πώς οι άνθρωποι και οι σκύλοι δείχνουν μεταξύ τους αγάπη και στοργή

Κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών αλληλεπίδρασης, οι άνθρωποι και οι σκύλοι έχουν αναπτύξει στρατηγικές σύνδεσης.

Οι σκύλοι δείχνουν στους ανθρώπους την αγάπη τους με τη γλώσσα του σώματος, τους ενθουσιασμένους χαιρετισμούς και τη σωματική επαφή. Οι άνθρωποι ανταποδίδουν αυτή την αγάπη στα σκυλιά τους με παιχνίδι, αγκαλιές, βόλτες, λιχουδιές και ποιοτικό χρόνο.

Οι άνθρωποι που έχουν σκύλο λατρεύουν επίσης να συναντούν άλλους ανθρώπους με τα σκυλιά τους. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η ύπαρξη ενός σκύλου στη ζωή σας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να βγείτε ραντεβού και να κάνετε σχέση. Και όπως είπαμε, μια φωτογραφία με εσάς και τον σκύλο σας στο προφίλ σας στα social media σας κάνει πιο ελκυστικό. Aυτό υποστηρίζει το 72% των ερωτηθέντων!

Το συμπέρασμα λοιπόν σε όλα αυτά είναι το ότι η ύπαρξη ενός σκύλου στη ζωή σας σάς κάνει να θέλετε να γιορτάσετε ακόμα περισσότερο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Να δείξετε περισσότερη αγάπη και τρυφερότητα και να κάνετε περισσότερα πράγματα για τον σύντροφό σας. Σας κάνει επίσης πιο αγαπητούς και περισσότερο ελκυστικούς. Λίγο είναι αυτό;

topetmou.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos