Ασφάλεια παιχνιδιών: Ενισχύεται η προστασία των παιδιών

16 Φεβρουαρίου 2024 17:31

Κατά το περασμένο έτος οι περισσότερες ειδοποιήσεις στο σύστημα προειδοποιήσεων της ΕΕ για τα επικίνδυνα προϊόντα αφορούσαν παιχνίδια.

Η επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO) ενέκρινε τη θέση της για τη νέα νομοθεσία σχετικά με την ασφάλεια των παιχνιδιών. Με τους νέους κανόνες ενισχύεται η προστασία των παιδιών από τις επιβλαβείς χημικές ουσίες. Σε ό,τι αφορά τα ψηφιακά παιχνίδια, αυτά πρέπει να είναι σύμφωνα με τα πρότυπα ασφάλειας και απορρήτου ήδη από το στάδιο του σχεδιασμού .

Η εισηγήτρια Marion Walsmann (ΕΛΚ, Γερμανία) τόνισε ότι η νέα νομοθεσία «προστατεύει πιο αποτελεσματικά τα παιδιά από επιβλαβείς χημικές ουσίες στα παιχνίδια, μειώνει τον διοικητικό φόρτο και ενισχύει τον εντοπισμό μη ασφαλών παιχνιδιών, ιδίως εκείνων που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ». Η ψηφοφορία στην ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί σε προσεχή σύνοδο. Η νομοθετική διαδικασία θα συνεχιστεί από το Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις Ευρωπαϊκές Εκλογές στις 6-9 Ιουνίου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos